Bilanço ağır oldu
Bilanço ağır oldu
Şanlıurfada bayram trafiği 4 can aldı. Kent merkezi ve birçok ilçede son beş gün içinde meydana gelen trafik kazlarında 4 kişi yaşamını yitirirken 30 kişi ise çeşitli yerlerinden yaralandı.
Bayram tatili dönüşüne hazırlan sürücülerin dikkatli olması yönünde ise birçok uyarı yapıldı.
Şanlıurfa ve ilçelerinde meydana gelen kazaların bilançosu ağır oldu. Kazalarda 4 kişi hayatını kaybederken, 30 kişinin yaralandığı ve çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre ise Ramazan Bayramı tatilinin son dört gününde meydana gelen 84 ölümlü kazada 108 kişinin öldüğünü, bin 824 yaralamalı kazada 4 bin 2 kişinin yaralandığını bildirdi.
Otomobille tır çarpıştı: 1 ölü, 5 yaralı
Viranşehir’de tır ile otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 5 kişi öldü.
Ramazan C'nin kullandığı 27 Y 6011 plakalı tır, Viranşehir-Mardin karayolunun 2. kilometresinde Ahmet Obur yönetimindeki 63 HU 446 plakalı otomobille çarpıştı.
Kazada, otomobil sürücüsü Obur ile otomobildeki Huriye, Arne ve Fatma Obur ile İshay Yaslin, Behiye Talay yaralandı. 112 Acil Servis ekipleri tarafından Viranşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Behiye Talay yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Yaralılar ise yapılan müdahalenin ardından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tır sürücüsü Ramazan C. de gözaltına alındı.
İki kaza: 2 ölü, 1 yaralı
Şanlıurfa'da, iki ayrı trafik kazasında 2 kişi öldü, bir kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, kent merkezinden Kısas Mahallesi'ne giden İsmail Karayılan yönetimindeki 61 TP 477 plakalı otomobil, Gürcütepe Mahallesi'nde Mehmet Felhan'ın (30) kullandığı plakasız motosiklete çarptı.
Kazada ağır yaralanan Felhan, kaldırıldığı Ortadoğu Hastanesi'ndeki müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Siverek-Adıyaman karayolunun 20. kilometresinde ise Mesut Kalçık'ın kullandığı 63 EZ 948 plakalı motosiklet sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi.
Kazada Kalçık ile yanında bulunan Serkan Çoğalan (24) yaralandı. Çoğalan, kaldırıldığı Siverek Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Kalçık'ın ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Otomobil devrildi: 4 ölü
Siverek’te otomobilin devrilmesi sonucu 4 kişi öldü.
Alınan bilgiye göre, İzzet Altunbaş yönetimindeki 21 EG 195 plakalı otomobil, Siverek-Şanlıurfa karayolunun 8'inci kilometresinde şarampole devrildi.
Kazada, sürücü Altunbaş ile araçta bulunan ve henüz kimlikleri belirlenemeyen bir kadın ile 2 çocuk olay yerinde yaşamını yitirdi.
Otomobille motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Siverek’te otomobille motosikletin çarpışması sonucu, 2 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Hayriye Mahallesi Şeyh Lütfü Caddesi üzerinde, Gökhan İkiyek yönetimindeki 63 ET 699 plakalı otomobille, Celalettin Ek'in kullandığı plakasız motosiklet çarpıştı. Kazada yaralanan sürücüler, 112 Acil Servis ekiplerince Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Motosiklet sürücüsü Ek'in sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Otomobil devrildi: 5 yaralı
Siverek’te devrilen otomobildeki 5 kişi yaralandı.
Sürücüsü henüz belirlenemeyen 23 KD 904 plakalı otomobil, Siverek-Çermik karayolunun 2. kilometresinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Otomobilde bulunan Hakan Kerti, Evren Aksoy, Ümit Yavuz, Samet Gülmüş ve Kemal Tahir Geyik yaralandı.
Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Siverek Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Tedavi altına alınan yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Minibüs devrildi: 1 ölü, 13 yaralı
Hilvan’da devrilen minibüsteki 1 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Ramazan Bayramı ziyareti için Adıyaman'ın Kahta ilçesine giden Mehmet Batal yönetimindeki 63 ZF 703 plakalı minibüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun 37. kilometresinde takla atarak devrildi. Büyük bir kaya parçasına çarparak duran minibüsteki Abdülkadır Çapan (20) olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Batal ile Eyyüp İhmal (20), Murat Ekinci (33) ve isimleri henüz öğrenilemeyen 10 kişi yaralandı.
Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Bu arada olay yerine gelen sürücü Batal'ın babası üzüntü yaşadı. Baba oğluyla telefonla görüştükten sonra sakinleşebildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.