Ali Arusoğlu'ndan, AKP Şanlıurfa il başkanına istifa çağrısı

 Arusoğlu'nun açıklamalarına İyi Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Hamcan ve İyi Parti Haliliye İlçe Başkanı Halil Aslan eşlik etti.

Delioğlu'nun mevsimlik tarım işçileri hakkında skandal sözlerinin ardından bir açıklama yapan Arusoğlu, Delioğlu'nu istifaya davet etti.

Arusoğlu, "İktidar partisinin il başkanı mevsimlik tarım işçilerinin sorununu bir sorun olmaktan çıkarmış ve bu işçilerin yıllardır çalışmak için şehir dışına gitmelerini tatil olarak değerlendirmiş. Bu hem Şanlıurfa için hem de sayın Cumhurbaşkanı'nın şahsı için çok büyük bir ayıptır. Derhal bu şahsın istifa edip bütün Şanlıurfa halkından özür dilemesi gerekir," dedi. Arusoğlu, mevsimlik tarım işçilerinin her sezon para kazanıp ailesini geçindirmek için Konya, Adana ve başka illere giderken trafik kazaları geçirip hayatlarını kaybettiklerini belirtti. Arusoğlu, "Durum böyleyken bu şahısların kalkıp 'işçiler tatile gidiyor' demesi, bu haberlerin üstüne 'şahıslar oraya tatile gidiyor' diye bir açıklama yapmak, gerçekten liyakatsiz ve beceriksiz olan yönetimin geldiği son noktadır," ifadelerini kullandı.   Arusoğlu, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını bildiklerini ve bu sorunların nasıl çözüme kavuşacağını bildiklerini belirtti. Arusoğlu, "Bu yüzden tarım işçilerimizin desteği ile Şanlıurfa'da seçimi kazanıp inşallah bu sorunu çözüme kavuşturacağız," dedi.