Arş.Yaz. Yusuf ÇİRKİN yazdı
Yazısında şu görüşlere yer verdi: "Çocukluğum ve hayatımın büyük bir kısmı beraber geçti. Rahmetli Babam Hüseyin ÇİRKİN (Çete Hüsen) ile beraber ustamdı, artı kayınbabamdı. Yakından tanıyan biri olarak, olduğu gibi anlatmaya, anmaya çalışacağım.
Mesleğinin erbaplığı yanında dürüst, sözünde duran, vakarlı, haysiyetli, kişilikli, mütevazi ve ciddi bir usta idi. En önemli özelliklerinden biri beş vakit namazı vaktinde huşu içerisinde, camide kılmaya çalışırdı. Zaten vefatı da cami yolunda , araba çarpması sonucunda olmuştu.
Yaptığı eserlerin bazıları bir ara Topkapı Sarayında sergilenmişti. İddia ediyorum; Şanlıurfa da ÇİRKİN kardeşler tüm zamanların en iyi ustaları idi. Teşt, kazan, hamur leğeni, aşkazanı, hamam leğeni, köfte leğeni vb kapların tabanlarını yani katarını Mahmut ustanın üzerine vuran olmazdı, şu ana kadarda olmadı. Katar çekici ile örsün burnunda resmen inci gibi dizer, adeta makamla vururdu. Yaptığı sanat eserlerinden övünmekten utanırdı, biri övdüğünde, methettiğinde ezilir, büzülürdü. Kendi çapında medyatikti, bazı reklamlarda, dizilerde, filmlerde yer almıştı. Şener ŞEN ve Türkan ŞORAY’ın başrolü paylaştığı “İkinci Bahar” dizisinde rahmetli Kazancı Bedih usta ile rol almıştı. Çekimlerde ustalarını rahmetle anar, heyecan ile minnetle anlatır, kesinlikle egoist ve nankör davranmazdı. Özelikle abisi, yani babamdan hararetle, heyecan ile bahsederdi. Çekim bitmeden çekim ekibini küçük kardeşine yönlendirerek, kalan kısmını da onunla yaptırarak gönlünü alır, kardeşini ezdirmezdi. Başkaları gibi “ben ben” diyerek kendisinin bu yere gelmesinde emeği olanları unutmaz, nankörlük etmezdi. Yine başkaları gibi yerden bitme Anadan olma, herşeyi kendisi yapmış gibi anlatmazdı...
Mahmut Ustanın yeri asla dolmadı, doldurulamaz da. Nur içinde yat, mekanın cennet olsun İnşaallah."
Yusuf ÇİRKİN Arş.Yaz. ve Halk Oy. Kaynak Kişi Mahmut ÇİRKİN'in abisinin oğlu,