ASTOR ENERJİ ŞANLIURFASPOR, GURBETÇİ TRANSFERİ

Trendyol 1. Lig'de mali ve sportif anlamda zor günler geçiren Altay'da bir ayrılığın daha gerçekleşmesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde alacaklarını temin edemediği için siyah-beyazlı kulübe ihtarname çeken Tolga Ünlü, (Bu sezon 34 yaşındaki futbolcu, bu sezon Altay formasıyla 20 maça çıkarken 3 de asist yaptı.) ödeme alamayınca gemileri yaktı ve kendisine ilgi gösteren Şanlıurfaspor'la anlaşmaya vardı.

Bu ara transferde (Ocak ayı) bir çok mevki’ye futbolcu alarak taraftarıyla barışmak istiyor. Astor Enerji Şanlıurfaspor bugün Kulüp Başkanı Haçım İzol, devre arasına olur olmaz tüm mevkilere transferler yapacak güçteyiz. Altay’dan golcü Marco Paixao’dan sonra Sağ bek ve Orta saha mevkilerin de oynayan Tolga Ünlü’de kadrosuna katarak sezon sonuna kadar her konuda anlaşarak sözleşme imzaladı.

Astor Enerji Şanlıurfaspor’un çiçeği burnunda yeni transferi Tolga Ünlü’den, Aslen Adana’lı olup Almanya çıkışlı bir futbolcudur. Tolga Ünlü Almanya (Erlenbach am Main kentinde) Amatör takımların alt yapılarında futbola başladı.    

Almanya'nın Hessenliga (5. Lig) ekiplerinden SV Viktoria Aschaffenburg'da as takımda başarılı bir sezon geçirmesine rağmen, Almanya'da yetişmiş Türk futbolcusu gibi şansını ülkesinde (Türkiye'de) denemeye karar verdi. Konyaspor altyapısına 2010&2011 sezonunda transfer oldu. Konyaspor'la profesyonelliğe geçişi yine ara dönem olan geldiği sezon (2010&2011 sezonu) sözleşmesi imzalayarak as takıma yükseldi. Konyaspor ile ilk resmi maçını 2011&2012 sezonunun ilk haftasında Kasımpaşaspor karşısında çıktı.

Ceylanların orta sahası bu transferle güçlenmiştir. Bu hafta pazartesi günü oynanacak olan Boluspor karşılaşmasına yetişmesini taraftar büyük umutla beklemektedir.  

Bizde Yeniurfa Gazetesi spor servisi olarak, Astor Enerji Şanlıurfaspor’un yeni transferi ve takıma katılan yeni Futbolcusu Tolga Ünlü’de hayırlı uğurlu olmasını dileriz.   

Spor Haberi: Yakup CANBEYLİ Gazeteci & Spor yazarı