BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİNİN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Toplantı, katılımcıların tanışma ve kahvaltı yapma fırsatıyla başladı. İl Müftüsü Ramazan TOLAN, katılımcılara Kur'an-ı Kerim meali hediye etti ve bir yıl içerisinde 60 okul ve 13 ilçede, 20.000 öğrenciye verilen önleyici eğitimlerin önemine vurgu yaptı. Ayrıca cezaevlerinde imamlara, öğretmenlere ve ailelere yönelik yapılan eğitimler de ele alındı.

Ar-Ge üyesi eğitimci Muharrem ÇELİK, yaptığı açıklamada bağımlılıkla mücadele eğitimlerinin 12 ay boyunca devam edeceğini belirtti. Okulların kapanmasının bu eğitimlerin duracağı anlamına gelmediğini vurgulayan ÇELİK, Vali Hasan ŞILDAK, eşi Fatmanur Hanımefendi ve İl Milli Eğitim Müdürü Asım SULTANOĞLU'nun selamlarını iletti. Eğitimlerin amacına ulaştığını ve gönüllü hareketiyle eğitimlerin oldukça renkli geçtiğini ifade eden ÇELİK, destek veren herkese teşekkür etti.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut AKSOY, bu eğitimlerin ilimiz ve toplumumuz için büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Milli Eğitim olarak her zaman bu eğitimlere destek verdiklerini söyleyen AKSOY, gönüllü öğretmen ekibiyle bu projenin üretilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi ve destek veren herkese teşekkür etti. "Bizler bu eğitimleri yapmasak, toplum ve gençlik elden gider," diyerek eğitimin öneminin altını çizdi.

Müftü Ramazan TOLAN ise sahada karşılaştıkları farklı manzaralardan bahsederek, bu eğitimlerin hepimizin görevi olduğunu ve vatanımıza, milletimize sahip çıkmakla mükellef olduğumuzu ifade etti. Eğitime destek veren öğretmenlere teşekkür eden TOLAN, insanların ıslahı için çaba gösterdiklerini belirtti.

Toplantıda ayrıca eğitimcilerden Şevreş YAZAR, bağımlılıkla mücadelede beslenmenin önemine dikkat çekti. Yediğimiz ürünleri iyi tanımamız gerektiğini vurguladı. PDR öğretmeni Zeynep MODANLAR, sosyal medya ve teknoloji bağımlılığına dikkat çekerek, bu konunun gençler ve toplum için büyük bir sorun olduğunu belirtti. PDR öğretmeni Ayşe BEKTAŞ ise bağımlı aileler konusuna değinilmesi gerektiğini ifade etti.

Program, dilek ve temennilerle sona erdi.