Belediyelerden deprem bölgesine destekler

Arama kurtarma ekiplerini, iş makinelerini depremden etkilenen kentlere yönlendiren belediyeler, acil ihtiyaçların giderilmesinin ardından barınma, yiyecek ve giyecek temini, altyapı, temizlik alanlarındaki çalışmalarını AFAD'ın koordinesinde sürdürüyor.

Yüksek çözünürlük için tıklayınız >>>

ADANA

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin etkili olduğu 11 kent arasında yer alan Adana'da, depremin yarattığı tahribatın en aza indirilmesi için başta AFAD olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar ile Büyükşehir Belediyesince bütün olanaklar seferber edildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, oluşturulan barınma alanlarında kalan vatandaşlara kahvaltı, yemek de dahil olmak üzere çeşitli ihtiyaç malzemeleri ulaştırıyor, kent genelinde battaniye, ısıtıcı, yiyecek desteğini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen Hatay'a da arama kurtarma ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra yardım tırı ve araçları gönderdi.

Kentte, ilçe belediyeleri de hem Adana hem de diğer iller için yardım kampanyaları gerçekleştirdi. Depremden etkilenen illere, ilçe belediyelerince arama kurtarma faaliyetlerine destek amacıyla çok sayıda ekip ve malzeme gönderildi.

ADIYAMAN

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, belediye binasındaki çöküntü nedeniyle yapılan çalışmalara ilişkin kayıt tutulamadığını, hazırlanan 40 milyon liralık bütçenin yardım malzemesi olarak halka dağıtılması için çalışma yapılacağını söyledi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar Belediyesi, deprem bölgesinde Hatay başta olmak üzere Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi ile Gaziantep'in İslahiye ilçesine 70 tır yardım gönderdi.

Hatay'ın Antakya ilçesinde kurduğu aşevinde 20 bin kişiye 3 öğün yemek dağıtımını sürdüren belediyenin 250 personeli, deprem bölgesinde altyapı, temizlik ve yardım dağıtma çalışmalarında görev alıyor.

AĞRI

Ağrı Belediyesi, bünyesinde oluşturduğu Halkın Hizmetkarları Grubu'ndaki 100 kişilik ekibiyle arama kurtarma, itfaiye, temizlik, çöp, su, kanalizasyon çalışmalarına katılıyor.

Belediye aynı zamanda deprem bölgelerine 10 kamyon, 5 iş makinesinin yanı sıra gıda ve temizlik ürünleri, cenaze hizmetlerinde kullanılacak malzemeler ile çeşitli gıda ve giyecek, ısıtıcı çadır gibi kolilerinin bulunduğu yardım tırları gönderdi.

AMASYA

Amasya Belediyesinden deprem bölgesine ihtiyaç malzemelerinden oluşan 115 yardım tırı ile 7 iş makinesi, 3 cenaze aracı, 2 arama kurtarma aracı gönderildi, 36 personel sahada görev yapıyor.

Merzifon Belediyesinden 3 araç, mobil mutfak ve 46 personel, Hatay'ın Defne ilçesindeki çalışmalara destek veriyor. Taşova, Gümüşhacıköy, Göynücek ve Suluova belediyeleri de yardım tırlarının yanı sıra bölgeye araç ile akaryakıt gönderdi, belediye personeli de deprem bölgesinde çalışıyor.

ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), depremin hemen ardından 3 bin 428 personeli afet bölgesinde görevlendirdi. 1600 araç ve iş makinesinin yönlendirildiği bölgeye, 1116 tır ve kamyon ile ihtiyaçlar taşındı.

Deprem bölgesinde hayatın devamı için temel ihtiyaç maddeleri yardımında bulunan belediye, mobil, seyyar ve çadır olmak üzere 9 mutfakta günde 3 öğün çorba ve sıcak yemek servisi yaptı.

İçme suyu için deprem bölgesine 159 tır gönderen ABB, 249 jeneratör/aydınlatma, 3 bin 876 ısıtıcı ve soba, 177 kişi kapasiteli seyyar tuvalet ve seyyar duşu da depremzedelerin hizmetine sundu. 10 EGO otobüsü, depremzedeler için mobil duş, mobil kazan dairesi, mobil yatakhane, mobil berber ve mobil çamaşırhaneye dönüştürdü.

Kahramanmaraş'a 4.5G destekli internet altyapısına sahip mobil internet ve uydu haberleşme aracı sevk edildi.

Ayrıca, 4 bin 41 depremzedenin Ankara'da barınma ihtiyacını karşılayan belediye, bu kapsamda 19 bin 140 sıcak yemek, 20 bin 140 kahvaltı, 1000 kumanya ve 3 bin 975 çorba dağıtımı yaptı.

Altındağ Belediyesi depremden etkilenen Arsuz'da günlük 2 bin kişiye yemek veriyor

Altındağ Belediyesi, Hatay'ın Arsuz ilçesinde evleri yıkılan veya hasar gören ailelerin barındığı Arsuz Expo Fuar Alanı'nda günlük 2 bin kişiye yemek hizmeti sunuyor.
Depremzedelerin kaldığı alanda temizlik çalışmalarına da katkı sağladıklarını dile getiren Altındağ Belediyesi personeli Ahmet Nuri Polat, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin İskenderun ilçesinde sokakların temizlenmesine yardımcı olduğunu ifade etti.