DÜŞMEK KOLAY YÜKSELMEK ÇOK ZOR

Başlıkta yazdığım gibi Düşmesi çok kolay, Yükselmesi bir o kadar zor olan Bölgesel Amatör Ligine (BAL) ligine üzülerek hoş geldiniz diyorum.

Şanlıurfalı bir Gazeteci & Spor Yazarı olarak Amatörleri yakinen takip eden biri olarak, Türkiye Bölgesel Amatör Ligine bir göz atalım.  

Bölgesel Amatör Lig ilk kurulduğu günden bu yana hemen hemen her sezon farklı zor karmaşık bir sistemle ilerleyen ligine hoş geldiniz diyorum. 

Bölgesel Amatör ligde (BAL) şuana kadar gördüğümüz yükselme sistemleri.

Liderin tek Play-Off ikincilerin 3 veya 2 Play-Off oynadığı sistem.

Liderlerin Play-Off oynayarak yükseldiği bir sistem.

Liderin doğrudan yükseldiği sistem. Bu yıl uygulandı. Yani en son sistem 2023&2024 bu sezon uygulandı. İkiciler muzdarip durumdalar.

Düşme sistemi

Ligde son 2 sırada yer alan doğrudan yerel lige düşer.

İl Bazlı takım sayısına göre ligi en iyi şekilde bitiren ekipler kendi içlerindeki sıralama doğrultusunda 1.direk ligde kalır 2.yerel lig takımı ile Play-Out baraj maçı oynar ve kazanan ligde kalır ya da yükselir. 3.sırada olan ekip direk yerel lige düşer.

tabi 4, 5 ve fazla takımı olan illerde sistem çok daha farklıdır.

Lider olursunuz, grubunuzu şampiyon olarak bitirir Play-Offlar’da 3.ligin kapısından döner, sonra yerel ligden gelen takımla Play-Out baraj maçı oynar ligden düşebilirsiniz. Düşen ekiplerimizde oldu maalesef anlatırken bile zorlandığımız anlaşılması güç böylesine zorlu bir ligde mücadele edeceğiz.

3.Ligden bu sezon düşen ekipler

Gümüşhane Spor, 

Malatya Arguvan Spor,

Tarsus İdman Yurdu Spor,

Hacettepe 1945 Spor,

Eynesil Belediye Spor,

Sapanca Gençlik Spor,

Darıca Gençlerbirliği Spor,

Akhisar Spor,

Sivas Dört Eylül Belediye Spor,

Siirt İl Özel İdare Spor,

Sultanbeyli Belediye Spor ve 

Çatalca Spor Son olarak Bölgesel Amatör Lig kurulduğu günden itibaren, Şanlıurfa1.Amatör Küme, 2.Amatör Küme, Gençler ve Yıldızlar spor takımlarını takip ederek büyüyen bir gazeteyiz.   

 

Spor Haber  Yakup CANBEYLİ (Gazeteci & Spor Yazarı)