İl Müdürü Yağız’dan GAP Gazeteciler Cemiyetine Ziyaret

Ziyaret kapsamında cemiyetin faaliyetleri hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Cemiyet başkanı Mehmet Canbek derneğin çalışmaları ve karşılaşılan sorunlar hakkında detaylı bilgilendirme yaptı. İl Müdürü Yavuz Selim Yağız, dernek yöneticilerine misafirperverlikleri için teşekkür ederek, kamu-STK iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

İl Müdürü Yavuz Selim Yağız yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa’da gerçekten takdire şayan çalışmalar yapan dernekler mevcut. Dernek demek devletin ulaşamadığı noktalara yardım eli uzatan tüzel kişiler demek bizim hoşumuza giden çalışmalar var. Yaklaşık iki yıldır denetimleri arttırdık. Şanlıurfa’da bulunan derneklerin tamamına yakınını denetledik. Urfa’da aktif olarak faaliyet gösteren 950 dernegimiz var. Biz bunların tamamını denetledik. Mevzuat kapsamında gerek adli ve idari işlemleri uyguladık. Bu seneye döndüğümüzde ikinci tür denetimlere başladık artık enkaz ile karşılaşmıyoruz. Buda güzel bir çalışma bu sahanın su istimal edilmemesi gerekiyor. Şanlıurfa’da kayda değer çalışmalar yapan derneklerimiz var bunların sayısının artması temennimizdir. İnşallah başarılı çalışmalar ortaya koyarlar.”

GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Canbek ise ziyaret ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürümüz Yavuz Selim Yağız yaptığı başarılı çalışmalar ile adından söz ettiren değerli bir müdürümüzdür. Kendisine ziyaretinden dolayı teşekkür ederken görevinde de başarılar dilerim. Dedi.