MÜSİAD, 25'nci yılını Urfa'da kutladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, yaptığı açıklamada, 25. Yılında MÜSİAD ve Türkiye ekonomisi' konulu programı Şanlıurfa'da düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Olpak,"Geride bıraktığımız 25 yılı MÜSİAD önemli bir boşluğu doldurdu hem de önemli bir görevi ifa etti. Elitist bir zümrenin elindeki zinciri kırdık. Bu topraklarda neşet atan sermayenin önünü açtık. Birçok yelpazede hüküm sürmeye devam ediyoruz. 2 noktaya çok dikkat ediyoruz: 1) Ticari itibara sahip üyelerimiz, 2) Bizim entelektüel yapımızı oluşturan raporlarımız. İlk çeyrek yılımız 'ahlak ve erdem'e dayalı bir ekonomik zihniyet için geçiş dönemi. İkinci 25. Dönem içinde yoğunlaşma sürecine gireceğiz. Ben bu 25 yılı değerlendirdiğimde aynı çizgide bir 25 yılı hiç fikirlerinden ve ahlakından ödün vermeden geride bıraktık. MÜSİADIN en önemli projelerinden biriside bizim 12 yıl önce kurmuş olduğumuz geleceğimizi emanet edeceğimiz Genç MÜSİAD kardeşlerimizdir. Bu 25 yılda bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün burada Urfa'da olmaktan da onur duydum."
'NEBATİ: MÜSİAD, BİNLERCE İNSANA İŞ VE AŞ VEREN BİR KURULUŞTUR'
MÜSİAD'ın bu ülkenin sesi olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili adayı Nurettin Nebati, " MÜSİAD adil üretimin hakça paylaşıldığı emeğin asla zayi edilmediği, nasıl olursa olsun emeğime varayım da diyen bir zihniyetin değil kazancımı nasıl helal edebilirimin peşinde olan bir kuruluştur. İçinde binlerce insana iş ve aş veren bir kuruluştur. Sayın Başkanıma da söylemek isterim ki Urfa tam bir yatırım şehridir. Ne üretirseniz üretin burada ham maddesi var ve istediğiniz yere ihraç edecek yollarımız var. Urfa'ya gelin birkaç ay sonra iyiki gelmiş diyeceğiniz bir yatırım şehridir. Hem 6. Bölge teşvikinden yararlanın hem de İstanbul ve Ankara'nın en ücra köşesinde bulamayacağınız ucuzlukta sanayi yerlerimiz var."şeklindekonuştu.

'CUMHURİYET TARİHİNDE YAPILMAYAN YATIRIMLAR ŞİMDİ YAPILIYOR'

Gecede bir konuşma yapan Başkan Güvenç, Türkiye ekonomisinin dünyada 17. sırada olduğunu hatırlattı. Son yıllarda Türkiye'nin ticaret hacminin yükseldiğini bunu en büyük dayanağının ise ülke içindeki huzur ve istikrarın olduğunu ifade eden Başkan Güvenç, söz konusu hacmin her geçen yıl arttığını ve hedeflerin daha da yüksek olduğunu aktardı. Güneydoğu ve Doğu Anadolu'ya son yıllarda yapılan yatırımların herkesin bilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Güvenç, şunları kaydetti:"Ülke içinde huzur ve barış sağlanırsa tek kazana Türkiye olacak bizler olacağız. Bakınız çözüm sürecinin başlaması ile bölgemize yapılan yatırımlara bir bakın. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmayan yatırımlar şimdi yapılıyor. Çünkü artık huzur var barış var yatırım var. Bizlere düşen en büyük vazife bu ortamı korumak ve hep beraber elimizi taşın altına koyarak bu ülkenin geleceğini en güzel şekilde inşa etmektir."

'GAP EYLEM PLANININ TAMAMLANMASIYLA  URFA DAHA DA YÜKSELECEK'

MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi Başkanı Abdurrahman Yetkin,"Şanlıurfa Şubesi olarak 1995 yılında çıktığımız bu yolda bugünlere gelinen noktada emeği geçen başta sayın MÜSİAD GENEL Başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Urfa'da yapmış olduğumuz çalışmalarda bizleri destekleyen yetkililerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Malum olduğu üzere Şanlıurfa'mızda da son 12 yılda sosyal ve ekonomik olarak büyük bir gelişim olarak gösterdi. Bu yapılan çalışmalarla ülkemizin 9. Büyük ili haline geldi. GAP eylem planıyla ayrı bir ivme kazanan Urfa Bu eylem planının tamamlanmasıyla daha da yükselecektir." sözlerine ekledi.
ZEKİ ALTUNDAĞ