BÜYÜKŞEHİR’İN ARSA SATIŞI İPTAL EDİLDİ!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haliliye ilçesine bağlı Refahiye Mahallesindeki 10 adet arsanın satışı için 9 Eylül tarihinde duyuruya çıktı. Yaklaşık 100 milyon muammen bedelle ve kapalı teklif usulüyle bu arsaların satışı 30 Eylül’de yapılması planlanıyordu.

Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile arsa satışlarının iptal edildiği açıklandı. Resmi Gazete’de yer alan kararda, “09.09.2021 tarih ve 31593 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan taşınmaz satış ilanımız iptal edilmiştir. İlan olunur” ifadelerine yer verildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan arsaların satışıyla ilgili Şanlıurfa’da birçok siyasi parti temsilcisi başta olmak üzere yaşanan gelişmeyi gündemine taşımıştı.

Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Dr. Abdullah YEŞİL gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Yeşil, daha önce Şanlıurfa Büyükşehir Meclisi tarafından Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e 570 parselin satışı için yetki verilmişti. Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak konuyu yargıya taşımış, idare mahkemesine yürütmenin durdurulması istemiyle dava açmıştı.