Beyazgül ve Kırıkçı kardeşler TOKİ'yi nasıl ikna etti?

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Eyyüp Nebi Sabır Evleri'yle ilgili olarak kafalarda oluşan soruları gündeme getirmeye devam ediyor. 

Tanal, Büyükşehir Belediyesi tarafından TOKİ'den devralınarak hayata geçirdiği 'Sabır Evleri'yle ilgili olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e sosyal medya hesaplarından şu soruları yöneltti:

''TOKİ’nin Şanlıurfa Viranşehir Eyyüp Nebi Beldesi’ndeki 86 konutluk projesinde işi alan inşaat firmasının ortağı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı ile AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı'nın kardeşi Mehmet Hanif Kırıkçı mıdır?

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, inşaatçı kardeşi Mehmet Hanif Kırıkçı’yla ortak iş yapmış mıdır?

TOKİ’nin yılan hikayesine dönen, yıllardır tamamlanmayan 86 konutluk projesi, Kırıkçı’nın rehin durumdaki parasının kurtarılması, zararının karşılanması için mi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından “Sabır Evleri Projesi” adı altında devralındı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Kırıkçı kardeşler ne karşılığında TOKİ’yi bu devir işlemine ikna etti?

Kamuoyuna “İnanç turizmi yatırımı” olarak pazarlanan Eyyüp Nebi Sabır Evleri projesi, gerçekte TOKİ’nin müteahhidi firmanın ortağı Kırıkçı’yı kurtarma operasyonu mu?

Şanlıurfa halkı cevap bekliyor.››

Tanal, bu paylaşımına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Vali Salih Ayhan ve TOKİ'yi etiketlemeyi ihmal etmedi