Belediyelerden deprem bölgesine destekler

Arama kurtarma ekiplerini, iş makinelerini depremden etkilenen kentlere yönlendiren belediyeler, acil ihtiyaçların giderilmesinin ardından barınma, yiyecek ve giyecek temini, altyapı, temizlik alanlarındaki çalışmalarını AFAD'ın koordinesinde sürdürüyor.

Yüksek çözünürlük için tıklayınız >>>

ADANA

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin etkili olduğu 11 kent arasında yer alan Adana'da, depremin yarattığı tahribatın en aza indirilmesi için başta AFAD olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar ile Büyükşehir Belediyesince bütün olanaklar seferber edildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, oluşturulan barınma alanlarında kalan vatandaşlara kahvaltı, yemek de dahil olmak üzere çeşitli ihtiyaç malzemeleri ulaştırıyor, kent genelinde battaniye, ısıtıcı, yiyecek desteğini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen Hatay'a da arama kurtarma ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra yardım tırı ve araçları gönderdi.

Kentte, ilçe belediyeleri de hem Adana hem de diğer iller için yardım kampanyaları gerçekleştirdi. Depremden etkilenen illere, ilçe belediyelerince arama kurtarma faaliyetlerine destek amacıyla çok sayıda ekip ve malzeme gönderildi.