SİVEREK BELEDİYESPOR VE 12 KULÜPTEN TFF’YE BASKI

Bölgesel Amatör Ligi 2. olarak tamamlayan Siverek Belediye spor'da gözler TFF'den çıkacak kararda.

Şampiyon Viranşehir Belediye spor karşılaşmasının ardından, Siverek Belediye spor Kulübü yetkilileri, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada taraftarlara umut verdi. Belediye spor yetkilisi, Hafta içi yapacağımız girişimlerle Lig ikincilerinin de 3. Lige çıkması için kulis yapacağız. İnşallah bu şehre şampiyonluk coşkusunu hep birlikte yaşatmak bizlere nasip olur. dediler.
7 Mayıs Salı günü, ikinciliği garantileyen Bölgesel Amatör Lig temsilcileri İstanbul'da Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Başkanı Ali Düşmez ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının olumlu geçtiğini belirten Siverek Belediye spor yetkilisi, Çok kıymetli Siverek Belediye spor taraftarlarımız, 7 Mayıs’ta gerekli görüşmelerimizi yaptık. Ali Düşmez beyden gerekli desteklerimizi aldık. Görüşmelerimiz gayet olumlu geçti. İlerleyen günlerde inşallah bu kararın çıkması için mücadeleye devam edeceğiz, çıkacak karar şimdiden hayırlı olsun. 
Amatör Spor Kulüpler Konfederasyon Başkanı Ali Düşmez destek verdi. Siverek Belediye spor yetkilisi, 7 Mayıs’taki toplantımız tamamen 12 takımın 3. Lig'e alınması üzerine yapıldı, başka konular konuşulmadı. Direk bu konu üzerine yoğunlaştık ve Ali Düşmez ile kulüpler hemfikir oldu. Başkan Ali Düşmez bu konuda bize destek vereceğini söyledi ve TFF'nin toplantısında bu konuyu dile getireceğini ve gündeme aldırabileceğini söyleyerek bize destek verdi. Bu konuyu TFF'de gündem yaptırabilirsek, oradan çıkacak karara herkes saygı duyacak dedi.
Siverek Belediye spor yetkilisi, Bölgesel Amatör Lig farklı bir lig, burada sezonluk harcanan paranın bir karşılığı yok, her sene ister istemez bir şekilde para harcama durumu oluyor. Aslında bizim BAL ligi için bazı statülerin değiştirilmesi konusunda düşüncelerimiz var. Onunla ilgili daha sonra görüşmek için şu an o konuları beklettik. BAL ligi, yıllardır mücadele veriliyor ancak karşılığı alınmıyor, dolayısıyla spontane gelişen ve destek gören organizasyon aslında Manavgat Belediyespor'un yapmış olduğu bir organizasyondu. Bundan tabii ki Siverek Belediye spor Başkanlığımızın büyük desteği var, diğer takımların da 12 takımın hepsinden destek var. 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan destek var.
Siverek Belediye spor yetkilisi, Bu konunun federasyona alınması konusunda Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz da bize destek vermekte. Bizim bu seneki hedefimiz Şampiyon bir takım kurmaktı. Geçiş dönemlerimizde yaşadığımız birkaç teknik aksaklıklar ve eksikliklerimiz oldu, bundan dolayı Viranşehir Belediyespor ile aramızda 7 puanlık bir fark oluştu ve Şampiyon olamadık. Tabii ki hedefimiz 3.Lig'e Şampiyon olarak çıkmaktı. Bunu başaramadık. Biz de spontane olarak gelişen organizasyon için, Federasyon ile görüştük. Karar olumlu olursa Siverek Belediye spor'un profesyonel Lig’de daha iyi olacağını düşünüyoruz dedi.

Bizde Yeniurfa Gazetesi Spor servisi olarak Siverek Belediye spora çıkmış olduğu bu yolda başarılar dileriz. 

Spor Haber Yakup CANBEYLİ (Gazeteci & Spor Yazarı)