Hasan Çay’dan, Canbek’e Türkmen kefiyesi

Başkan Çay ve beraberindeki heyet Gazetemiz Genel yayın koordinatörü Mehmet Canbek’ın omzuna Türkmen kefiyesi bağladı.

Bir dizi ziyaretler ve temaslarda bulunan Şanlıurfa Türkmenler Derneği Başkanı Hasan Çay bu kapsamda Yeniurfa Gazetemizide ziyaret ederek gündeme dair Gazetemiz genel yayın koordinatörü ile sohbet etti.

Yaklaşık bir saat süren ziyaret sonrasında Canbek’e Türkmen kefiyesi hediye etti.

TÜRKMEN KEFİYESİ ;

Türkistan’da başlayan kuraklık ve kıtlıktan dolayı ecdadımız Türkistan’dan (Orta Asya) Anadolu’ya doğru göç etmeye başladıklarında

yolda önceden gidenlerin, sonradan gelenleri, sonradan gelenlerin önceden gidenleri tanıyabilmeleri için Türk Boylarının Aksakallı Beyleri gittikleri yerlerde yigitlerin birbirleriyle olan iletişimin kopmaması ve gittikleri yerlerde birbirilerini tanımak maksadıyla ortak bir parolanın olması gerektiği fikrine varırlar.

Yine bir yaz günü Oğuz Beyleri çadırlarında oturup bu konuyu görüşürken hafiften yaz yağmuru yağmaya başlar. Biraz yağdıktan sonra yağmur diner ve arkasından çok ihtişamlı bir gökkuşağı doğar.

Yaşlı aksakallılarımızdan birisi o ihtişamlı gökkuşağını fark eder ve “parolamız gökyüzündeki bu rengârenk gökkuşağının renkleri olsun” önerisini aksakallı meclisine sunar.

Öneri Oğuz Beyleri tarafından da uygun görülür ve parola gökkuşağındaki renkler olarak kabul edilir.