BÖYLE STATÜ OLMAZ OLSUN

Bu sezon Türkiye Bölgesel Amatör Lig ile ilgili görüşünü SKY Spor Televizyonun Spor programında Umit Karan, Hakan Gündoğar’ın yorumcu Eski Milli Futbolcu Batuhan Karadeniz, Bu sistemin çok yanlış olduğu söyledi. 

Türkiye Bölgesel Amatör Ligini Batuhan Karadeniz SKY Spor Televizyonun Spor programında yorumladı. Böyle Lig (Böyle Statü) olmaz olsun. Alt (Amatörlerimiz) Liglerimize sahip çıkara güzelleştirerek yükseltmeliyiz.  
Türkiye Bölgesel Amatör Ligde sezonun son haftası itibariyle oynanmayan müsabaka sayısının 25 olması, BAL liglerinin statüsünün bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini gözler önüne serdi. Ligde 12 kulübün Şampiyon olması 29 kulübün de ligden düşmesi dışında hedefsiz kalan takım sayılarının 128 olması kulüplerin son haftalarda müsabakalara çıkmamalarına sebebiyet vermektedir. Buradan tüm paydaşlara ve Türkiye Futbol Federasyon’a sesleniyoruz. 
Türkiye BAL ligini 2. bitiren takımların 3. Lige alınarak 3. Lig gruplarında ki takım sayılarını 18’e çıkarmak. Böylece 15 olan takım sayısı nedeniyle bay geçen maçların ortan kalkması. Seneye 3. Lig den 4’er takım düşürülerek BAL ligine Play-Off sistemi başlatılabilir. İkinci yarı itibariyle ligden çekilen ve maça çıkmayan takımlar olması sebebiyle haksız rekabet oluşmuş ve Şampiyonluklara etki etmiştir.
TFF. Trendyol 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig de olan Play-Off sistemi burada neden yok. Türkiye BAL ligi 2.’lerine bir şans daha verilmesi yaşanılan mağduriyetin giderilmesi Türk sporunun faydasına olacaktır. Bu kulüplerin bir üst lige alınmasının artıları Türk sporu adına o bölgelerde yatırım yapılması demektir. 
Müjde bekleyen takımlarımızın toplam nüfus sayısı 4 milyona yakındır. 
TFF’nin bu konu ile ilgili çalışması var. Fakat TFF seçimlerinin gündeme gelmesinden dolayı askıya alındı. 
Gebzespor, Siverek Belediye spor, Beylikdüzü Bld Spor, Manavgat Bld Spor, 12 Bingölspor, Bulancakspor, Bitlis Özgüzelderespor, Akşehirspor, Samsun Büyükşehir Belediye spor, Alaplı Bld. Spor, Burhaniye Bld. Spor ve Bolvadin Termal spor gibi bu takımlar Türkiye Bölgesel Amatör ligini 2023&2024 sezonunu 2. bitirmişlerdir. Bu kulüplerimize şans tanınmasıdır. 

Spor Haber Yakup CANBEYLİ (Gazeteci & Spor Yazarı)