DÜNYANIN EN ZOR SEVGİSİ, ŞANLIURFASPOR TARFTARI OLMAK

          Şanlıurfa spor 1969 tarihinden beri özellikle Şanlıurfa da doğan için adeta sevgi topudur. Şanlıurfa spor yıllar içinde birçok başkan gelip geçti. Ama Milyonlarca taraftar halen var, halen var. Şanlıurfa spor başkanlarının ve yönetimlerin görevleri son bulur. Ama Şanlıurfa spor taraftarının görevi son bulmaz.

Şanlıurfa sporun ilk zamanların da efsane olanlardan birkaç tanesi var Şükrü Çadırcı, Mehmet Tüysüz ve gerçek efsanelerden Mustafa Demir ve Sabahattin Cevheri’yi anımsamamak spora saygısızlık olur.

Dönemin Milletvekili ve İş insanı rahmetli Mustafa Demir’i anmamak olur mu?

O dönem 11 Nisan Stadı yıkılıyordu. Şanlıurfa spor Halepli bahçe deki Sahada maçları oynanıyordu. Şanlıurfa spor Başkanı taraftarı mağdur etmeden tüm maçlarını parasız pulsuz Haleplide oynadı. Taraftarına var gücü ile sahip çıktı.

Efsane Başkan Sabahattin Cevheri, o dönem Şanlıurfa spora kazandırdığı gençleri ve taraftarının göz bebeğiydi. Ne zaman Şanlıurfa spor zor duduma düşse Sabahattin Başkan göreve gel denildi. Hiçbir taraftarın çağrısına kayıtsız kalmazdı. Şehri bir bütün halde tutan Efsane başkan Sabahattin Cevheri’dir.

Her zaman olduğu gibi Taraftarımız her sezon olduğu gibi bu sezon Şanlıurfa sporun ve bölgenin çilesin hep çekti.

Trendyol 1.Lig 2023 & 2024 Futbol sezonunda Astor Enerji Şanlıurfa spor ligde kalmış ise bunda Taraftarın büyük etkisi vardır.

Yeniurfa Gazetesi Spor Servisi olarak Şanlıurfa spor taraftarına emekleri için teşekkür ederiz. Sağ olan Başkanlarımızdan Allah razı olsun, Ebediyete göç etmiş başkanlarımıza da Allah Rahmet dileriz.   

 

Spor Haberi: Yakup CANEBYLİ Gazeteci & Spor Yazarı