FUTBOLDA BÖLGENİN VE ŞANLIURFANIN ALTIN SEZONU

Şanlıurfa spor TFF 1.Ligde ilk yılında yerini koruması, Amed sporun TFF 1.Lige, Karaköprü Belediye sporun ve Batman Petrol sporun TFF 2.Ligine, Viranşehir Belediye sporun ve Mazıdağı Fasfat sporun TFF 3.Ligine yükselmesi ve diğer takımların başarısı bölge açısından futbolda olumlu bir yıl olarak değerlendirildi.

Şanlıurfa spor ve Şanlıurfa Belediye spor eski futbolcusu ve kaptanı Murat Canbeyli, Doğu ve Güneydoğu takımlarının bu sezon elde ettiği başarıları değerlendirdi.
Canbeyli, "Şanlıurfasporun TFF 1.Liginde ilk sezonunda kalma başarısı göstermesi. Amed sporun TFF 1.Lige, Karaköprü Belediye sporun ve Batman Petrol sporun TFF 2.Ligine, Viranşehir Belediye sporun ve Mazıdağı Fasfat sporun TFF 3.Ligine yükselmesi. Bu güzide kulüplerimizin bir üst lige çıkması çok değerli buluyorum. Play-Off'ta da aynı başarıyı diğer takımlarımızdan bekliyorum" ifadelerini kullandı.
Türkiye profesyonel futbol liglerinde yer alan Doğu ve Güneydoğu kulüpleri son yılların en başarılı sezonunu yaşıyor.
İşte o takımlar
Bölge takımlarından Şanlıurfaspor ve Erzurumspor TFF 1.Ligde kalma başarısı gösterirken, Amedspor TFF 1. Lig'e, Batman Petrolspor ve Karaköprü Belediyespor 2.Lig'e yükselirken, Diyarbekirspor 2. Lig'de, Mardinspor, Elazığ FK ve Ağrıspor ise 3. Lig'de kalmayı başardı. Bu takımlarımızın yanında Iğdır F.K, Vanspor, 24 Erzincanspor 2. Lig'de, Muşspor ve Elazığspor ise 3.lig’de Play-Off’a kalma başarısı gösterdi.
Eski Kaptan Canbeyli, bizim zamanımızda bulunan kazanma ruhu, yenide bu güzel ruh geri geldiğini görmekteyim.
Bölge takımlarının başarısını değerlendiren Şanlıurfa spor ve Şanlıurfa Belediye spor eski futbolcusu ve kaptanı Murat Canbeyli, bu sayede son yıllarda kaybolan özgüvenin geri geldiğini söyledi.
Murat Canbeyli,"5 takımımız üst lige terfi etti. 5 takımımız şu anda Play-Off oynuyor. Onlardan da güzel haberler bekliyoruz. Ligde kalan takımlarımızın başarısı da önemli. Sportif alanındaki bu kıpırdama bölgeye her açıdan büyük katkı sağlayacaktır." dedi.
Biz Yeniurfa Gazetesi spor servisi olarak, kaptanın güzel duygularına katılarak kulüplerimize ve taraftarlarımıza başarılar dileriz. 

Spor Haber Yakup CANBEYLİ (Gazeteci & Spor Yazarı)