TGF GENEL BAŞKANI YILMAZ KARACA ZGC GENEL KURULUNDA KONUŞTU; “ ANADOLU BASINI YOK EDİLİYOR”

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin 35. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkan Yılmaz Karaca, “Anadolu basını yanıyor, bitiyor derken, yeni yasa ve kısıtlamalar ile Anadolu basınının yok edilmesine başlandı. Gazeteler, televizyonlar, radyolar ve internet gazeteleri çok güç durumda. Gazete birleşmeleri ve kapanmaları iyice arttı. 3 yıl önce dediklerimiz bir bir çıkıyor. 3 yıl önce 1800 gazete vardı, 800’ün altına düştü, bu yılın sonunda 500’e kadar düşeceğini tahmin ediyorum. Yeni internet yasasının sorunları çözeceğini düşünmüştük ancak daha büyük sorunlara yol açtı. 800 yerel gazetenin sadece 250’si internet yasasının şartlarını yerine getirmiş durumda. 7-8 bin internet sitesinden de sadece 50’si. Bu da bu sorunun hangi boyutta olduğunu gözler önüne seriyor. Biz her eline cep telefonu alan herkesin gazeteci olmasının önüne geçilmesini beklerken bu koşullar sorunları çözmek yerine daha da zorlaştırdı. TGF olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu kapsamda da Anadolu basınının sorunlarının oluşturulması için bir meclis raporu hazırlanması için önerimiz var bu girişimlerimizi de sürdüreceğiz” diye konuştu.

DERYA AKBIYIK GÜVEN TAZELEDİ

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin 35. Olağan Genel kurulunda mevcut başkan Derya Akbıyık yeniden seçilerek güven tazeledi.
TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Genel Başkan Yardımcısı Levent Altun, Basın Vakfı Genel Sekreteri Oğuzhan Bayrak ve Gülbahar Cinal’ın Divan kurulunu oluşturduğu genel kurulda seçime tek liste ile gidildi.
Yapılan seçimde Derya Akbıyık’ın listesi oy birliğiyle seçildi. Yeni yönetim şu isimlerden oluştu; Derya Akbıyık, Hakan Çavuşoğlu, Seçkin Kırarslan, Hasan Atik, Ali Cinal, Onur Altındağ, Orhan Akyüz, Doğan Bostancı, Sermet Aksu, Davut Uyar, İsmail Çelik, Ercan Demir, Z. Aysun Doruk, Cüneyt Özfidan, Haydar Yağız.
Cemiyet merkezinde yapılan genel kurula Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.