AVRUPADAN SONRA AMATÖRE

Türkiye ve UEFA Futbol tarihinin bir dönemlerine damga vuran takımlar, TFF Süper Lig’in bu kulüpleri Avrupa’ya kadar çıkarken şimdi amatörde futbol oynuyorlar. 

Eski Şanlıurfa sporlu ve Eski Şanlıurfa Belediye spor Kaptanı Murat Canbeyli, Geçmişten günümüze Futbol takımlarını değerlendirdi. 

Gaziantepspor;

Bir dönemler Gaziantepspor yıllarca Süper Lig’in en başarılı kulüpleri arasında yer aldı. Gaziantepspor da bir dönem Şanlıurfalı Recep Cavcı’da yer almaktaydı. Gaziantep ekibi, üç büyüklere gönderdiği futbolcularla adeta bir futbol okulu gibiydi. Bugün ise kulüp önümüzdeki sezon yeniden amatör ligden futbol hayatına başlayacak.

Manisaspor;

Süper Lig’in önemli kulüpleri arasında yer alan, kadrosunda Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz gibi isimleri de bulunduran Manisaspor da bugün amatör ligde mücadele ediyor.

Karabükspor;

Süper Lig’de yıllarca çok iyi performans gösteren Kardemir Karabükspor, Bugünlerde ise amatöre kadar düşerek burada mücadele etmeye çalışıyor.

Mersin İdman Yurdu spor;

Bir dönemler Süper Lige kadar yükselip yıllarca isminden söz ettirdi. Şimdilerdeyse batan kulüp Mersin İdman Yurdu oldu. İçel İdman Yurdu ise 4 Ağustos 2022 tarihinde isim değişikliği yaparak, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayımlanan ilan ile kulübün adı Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol Anonim Şirketi olarak değiştirildi.  

Denizlispor;

Denizlispor’da ciddi bir mali kriz içerisinde. Denizlispor önce Süper Lig’den, TFF 1.Lige sonra 2.Lige ve şimdi de 3.Lige düştü. Denizlispor böyle devam ederse önümüzdeki yıllarda da mali kriz neticesinde durumunun kötüye gideceği görülmektedir.

Bursaspor;

Bugünlerde batma noktasında olan bir diğer kulüp ise Bursaspor. Bir dönemler Süper Lig’de Anadolu takımı olarak Trabzon’dan sonra Şampiyonluk yaşan takım oldu. Şampiyonlar Liginde boy gösterdi. Bursaspor kulübü son yıllarda içinden çıkılmaz bir hal alan mali kriz sebebiyle Süper Lig’den düşerek bu sezon TFF 3.Ligde yer alacak.

Türk futbolunda son on yılda birçok kulüp mali krizler sebebiyle battılar. Bu kulüpler Diyarbakırspor, Malatyaspor, Vanspor, Hatay spor, Elazığspor, Şanlıurfa Belediyespor ve Erzurumspor’da inişli çıkışlı sezonlar yaşamaktalar.

Spor Haberi: Yakup CANEBYLİ Gazeteci & Spor Yazarı