KÜLERİNDEN DOĞAN, YENİMALATYA SPOR

Şanlıurfa sporunda bulunduğu TFF 1.Ligeden devam edecek olan Yeni Malatya spor depremden ziyade bir çok olayla boğuşmaktadır.    

Yeni Malatya spor, Adil Gevrek Başkanlığındaki Yönetim, alacaklı futbolcuların Spor Tahkim Mahkemesi’nde (CAS) bulunan dosyalarıyla ilgili başlattığı çalışmada belirli bir mesafe kat edildi. Futbolcuların alacaklarını ödeyip, transfer tahtasının önünü açmak isteyen yönetim, futbolcuların tamamına yakınından olumlu dönüş aldı.

Futbolcu alacaklarını ödemek amacıyla gerekli olan paranın bir kısmını halleden yönetim, geriye alan kısmın halledebilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan destek talebinde bulunmuştu. Malatyalı siyasilerle görüşme yapan ve borcun ödeme planını paylaşan yönetim, bu noktada gelecek desteği beklerken, siyasiler konuya el attı.

Yeni Malatya Sporun bu sezon (TFF 1.Lig 2024 & 2025 Futbol sezonu) 1.lig’e sıkıntısız başlamasını isteyen siyasiler, mevcut borcun ödenip, kulübün önünün açılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmelere başladı.

Yeni Malatya Spor Kulübü Başkanı Adil Gevrek’in siyasilerle yaptığı görüşmede, transferin önünün açılmasının elzem olduğunu, verilecek destekle birlikte takımın eski günlerine dönebileceğini ifade etti.

Biz Yeniurfa Gazetesi spor servisi olarak, TFF 1.Ligin 2024&2025 Futbol sezonun Yeni Malatya spora ve tüm kulüplerimize başarılar dileriz. 

 

Spor Haber Yakup CANBEYLİ (Gazeteci & Spor Yazarı)