Hilvan’a bağlı iki mahalle hizmet bekliyor

Karayoluna köyü bağlayan yolunda köstebek yuvasına döndüğünü belirten muhtarlar sıfır araç alsanız bile birkaç ay geçmeden tamire, bakıma götürmek zorunda kalıyoruz dediler.

GECE KİMSE KOKUDAN SİVRİSİNEKTEN YATAMIYOR

Aslanlı mahallesi muhtarı Sinan Gül yaptığı açıklamada, “Bu köy kurulduğundan bu yana iki muhtarlık var. Belediye olarak hiçbir yatırım yapılmadı. Halimizi görüyorsunuz burada insan yaşar mı yaşamaz mı kokudan pisliğin içerisinde yaşıyoruz. Birçok yere boş vurduk 3-4 yıldır ben bizzat kendim olarak her yere başvurdum hiçbir olumlu cevap alamadım. Biz dedik sadece gelin görün karar verin duruma bir bakın zaten kendileri gelip gördü mü durumu görürler karar verirler. Geçen gün Muhtar arkadaşımla beraber şuski eski müdürünün yanına gittik içeri giremedik. Biz dedik iki Muhtar gelmişiz bir talebimiz şikayetimiz var sorunumuz var buna aktarmak istiyoruz kapıdaki adamı dedi müsait değil ama bakıyoruz gelen herkes içeri giriyor maalesef içeri giremedik. Biz de geri köyümüze geldik Cumhurbaşkanına dilekçe gönderdim, çevre şehircilik bakanlığına dilekçe yazdım, sayın valimize ben birzat dilekçe verdim hepsinden cevap geldi net bir şey yok, üç dört yıldır ha bugün ha yarın deyip duruyorlar. Büyüklerimizden ricamız gelip bir baksınlar şayet onunla ise tamam desenler yok olumlu değilse bize hizmet getirsinler. Altyapımız yok her taraf pislik içerisinde kanallar köyün ortasına akıyor. Gece pislikte sivrisinekte kimse yatamıyor. ilaçlama hiç olmuyor arada bir gelip hemen çıkıp gidiyorlar 500-600 metre bir yolumuz var birçok köyün kullandığı yol köstebek yuvası gibi olmuş hiçbir çalışma yapılmıyor.” Dedi.

ÇOCUKLARIMIZ SÜREKLİ HASTA OLUYOR

Bölükbaşı Köyü Muhtarı Cuma Güngörmez ise yaptığı açıklamada, “Hiçbir hizmet alamıyoruz köy yollarımız yok altyapı yok Su yok her taraf pislik içerisinde millet ne yapsın mecburi bir şekilde burada yaşıyor. Kimse gidip gelen olmuyor dilekçe ile her yere başvurduk kaymakamlığa, valiliğe, vekillerimize her tarafa baş vurduk. Hiç kimseden bir sonuç alamadık sadece devlet büyüklerimizden ricamız insanca yaşamak istiyoruz. Lütfen bu konuda bize yardımcı olsunlar bu kanalizasyon pis sudan tüm çocuklarımız hastanede götürüyoruz. Sürekli hastalanıyorlar kokunun yanında böcek üvezde olduğu için çocuklarımız hasta oluyorlar. Köyün içinin temizlenip kanalizasyon altyapı ve yollarımızın yapılması lazım”. Dedi.