TARİHTE BU GÜN TRABZONSPOR DOĞDU

Trabzonspor bugün (2 Ağustos) Anadolu futbolunda Şampiyonluk da dahil pek çok konuda ilkleri gerçekleştiren dost ve kardeş takım Trabzonspor'un kuruluş yıldönümü.

Daha nice yıllar sahada rakip dışarıda dost kalarak yol yürümek dileğiyle kuruluş yıldönümün kutlu olsun Anadolu Kaplanı Trabzonspor.

Bordo-Mavi renklere sahip Karadeniz Fırtınası, 2 Ağustos 1967 günü resmi olarak kurulmuştur. Ancak kentin spor geçmişi 20. yüzyılın başlarına dek uzanır.

Trabzonspor Futbolda Anadolu devrimine öncülük eden bir takımdır. Trabzonspor resmi olarak 2 Ağustos 1967 yılında, fotoğrafta görülen taş binada kurulmuştur. O günden bu yana da Türk futbolunda kendisine taş gibi sağlam bir yer edinmiştir.

Ülkemizin her bölgenin sembol olmuş takımları vardır.

Nasıl ki! bölgemizde Şanlıurfaspor ile başlayıp Karaköprü Belediyespor, Viranşehir Belediyespor, Bozovaspor, Hilvan Belediyespor, Akçakale Belediyespor, Suruç Belediyespor, Harranspor, Birecikspor, Ceylanpınar TİGEM Spor, ve Siverek Belediyespor ile devam eden bir ekol varsa, Karadeniz'de de inkar edilemez bir Trabzon ekolü vardır.

 

Bizde Yeniurfa Gazetesi spor servisi olarak, Trabzonspor’un yeni yaşının başarılar getirmesini dileriz.     

 

Spor Haberi: Yakup CANBEYLİ Gazeteci Spor Yazarı