Şanlıurfa'da 20 bin kişiyle TÜGVA'nın yaz okulu kapanış programı yapıldı

11 Nisan Stadı'nda düzenlenen etkinliğe merkez ve ilçelerden 20 bin kişi katıldı.

Programda, TÜGVA Yaz Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler sergilendi.

Öğrenciler, zulüm altında olan Filistinli kardeşlerini unutmayarak Filistin dansı gösterisini de katılımcılara sundu.

Öte yandan TÜGVA Siverek İlçe Temsilciliği ekibi karate gösterilerini sundu.

Program, şiir ve ilahilerin okunmasıyla devam etti.

TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci  yaprağı konuşmada, bu anlamlı programı tertipleyen ve 36 bin öğrenciyle yaz okulu programı düzenleyen il ve ilçe başkanlarına, üyelere ve tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Genel Başkan Beşinci, konuşmasında Filistin halkını selamlayarak başladı.

Beşinci, “Asil, soylu, mazlum ve cesur Filistin halkına tüm benliğiyle selamlarımı iletiyorum. Cumhurbaşkanı'mız Ayasofya'yı açarken biz gençlere çok ciddi bir hedef verdi. O da şuydu; Ayasofya'nın dirilişi, Mescidi Aksa'nın özgürlüğe kavuşmasının habercisidir. Biz Cumhurbaşkanı'mızın vermiş olduğu hedefler doğrultusunda çalışacak, ayağı yere sağlam basan, klas duruşlu, entelektüel gençler yetiştireceğiz. Onların kalbine gireceğiz, yüreklerine dokunacağız, kol kola omuz omuza onlarla yürüyeceğiz inşallah.” diye konuştu.

Etkinlikte konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “TÜGVA, benim de ziyaret ettiğim, çalışmalarını desteklediğim, bizzat şahitlik ettiğim, çalışmalarıyla hakikaten geleceğimiz için, ülkemizin yarınları için en büyük gücümüz olan gençliğe yatırımını yapıyor, onları yarınlara hazırlıyor. Tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

TÜGVA Şanlıurfa Temsilcisi Abdurrazak Aslanlı da yaptığı konuşmada, 36 bin öğrenciyle yaz okulu açtıklarını söyledi.

Şanlıurfa’da 36 bin öğrenciyle yaz okulu açıldığını belirten Aslanlı, “Bir Yaz Bin Gelecek sloganıyla başlattığımız ve 6 hafta süren eğitimimizin ardından Asım’ın nesline yakışır coşkulu bir kapanış programına ev sahipliği yapıyoruz. Bugün bu stadı dolduran 20 bin öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin.” şeklinde konuştu.

Programa, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Hikmet Başak, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.