BEŞİKTAŞLI TUĞRUL ŞENER

Tuğrul Şener, 19 Mayıs 1952 Tarihinde Yalova’da doğdu. Türk eski millî futbolcudur. Beşiktaş ve Mersin İdman Yurdu'nda uzun yıllar forma giymiştir.

Beşiktaş'la elde ettiği başarılardan dolayı kulübün efsane futbolcular arasında gösterilmektedir. Tuğrul Şener, Yalovaspor'un kurucularından ve Eski Başkanlarından Merhum Ali Şener'in oğludur.

Efsane Beşiktaşlı Tuğrul Şener’in, 8 Temmuz 2013 tarihinde, Yalova Belediyesi'nin aldığı karar ile memleketi Yalova'da heykeli dikilmiştir.

Kör Tuğrul 1970’lerdeki profesyonel futbol kariyerinde Bandırmaspor, Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu, Kocaelispor ve İskenderunspor formaları giyen Tuğrul Şener’i veya çok bilinen lakap adıyla Kör Tuğrul’u Vedat Özdemiroğlu’nun dizeleriyle hatırlayalım.

ki Gözüm, Kör Tuğrulum...

Sen sahaya soldan baktın, biz hayata!

Sen sol açıktın, biz solda ve açıktık...

Hiç de normal olamadık, azıcık kaçıktık...

Aşırı normalden kaçtık, normal aşırıya saptık.

Ne sen Tuğrul, ne de biz maçı hiç bırakmadık...

Not: Görsel ve Şiir Türkiye Futbol Tarihi’nden alınmıştır.

Bir gözü Kör olmasına rağmen Tuğrul Şener, 3 kez Millî Takımlara çağrıldı. 1 kez Türkiye U-21 ve 2 kez de Türkiye A Milli forması olmak üzere toplam 3 kez millî formayı giymiştir. Ümit Millî takımı için ilk karşılaşmasına 11 Mayıs 1974 tarihinde İngiltere ümit millî takımına karşı oynanan karşılaşmada çıktı. A Millî Takım için ilk kar karşılaşmasına 18 Ocak 1974 tarihinde Pakistan millî takımına karşı oynanan karşılaşmada çıktı.

A millî takımın 1974 Pakistan'ın Karaçi şehrinde düzenlenen beşinci RCD Kupası turnuvasına katılan kadrosunda yer aldı ve bu turnuvada takımıyla Şampiyonluk elde etmeyi başardı.

Azmim başaramayacağı hiçbir engel tanımlanmaz.

 

Spor Haberi: Yakup CANBEYLİ Gazeteci & Spor Yazarı