ŞANLIURFA, ULUSLARARASI NEOLİTİK KONGRESİNE HAZIRLANIYOR

 

 

Dünya Neolitik Kongresi, farklı kıtalar da farklı zaman dilimlerinde gelişen Neolitik Çağ'a ilişkin bulguları, alanının önde gelen bilim insanlarıyla birlikte tartışmak için 4-8 Kasım 2024'te Şanlıurfa'da yapılacak olması heyecan oluşturdu.

 

Tarihin Sıfır Noktası olan Göbeklitepe, Karahantepe, Taş Tepeler ve tarihe ışık tutan daha birçok ören yerinin bulunduğu Şanlıurfa, dünyada ilk kez düzenlenecek Dünya Neolitik Kongresine ev sahipliği yapacak.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen programda yerli ve yabancı arkeologlar bir araya gelerek, Şanlıurfa’daki kazıların güncel durumunu değerlendirdi.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar da düzenlenen programa katılarak, arkeologlarla bir araya geldi. Başkan Gülpınar, bu çalışmaların Şanlıurfa’nın uluslararası tanıtımında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

 

Şanlıurfa’da devam eden kazıların güncel durumu ve kongre sürecinin değerlendirildiği programda, Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına bağlı Konservatuar Şube Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa yöresine ait türküleri seslendirdi.

 

Düzenlenen programa, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Vali Yardımcısı Harun Reşit Han, Taş Tepeler Koordinatörü Prof. Dr. Necmi Karul, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mithat Can Kutluca, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Merve Ofluoğlu, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Tütüncü, Müze Müdürü Celal Uludağ ve Taş Tepeler kazı ekibi katıldı.