KAPTAN MURAT CANBEYLİ, 19 TAKIMLI 1.LİGİ DEGERLENDİRDİ

Şanlıurfaspor, Siverek Belediyespor’un ve Şanlıurfa Belediyespor’un Eski Kaptanı Murat Canbeyli (Tepe), bu yıl Şanlıurfa sporun yer aldığı Türkiye 1.Ligini değerlendirdi. “Bu sezon Türkiye 1.Ligi bu sezon adeta Şampiyonlar ligi durumunda; İstanbulspor, Pendikspor ve Fatih Karagümrük 'ten sonra bu sezon Süper Ligden son hafta oynanan maçlardan sonra TFF 1.ligine düşen 4.takım Ülke Futbolunun köklü kulüplerinden MKE Ankaragücü oldu.” 

Türkiye Süper Liginden bu sezon 4 Takım düştü. 3 takım bu lige yükseldi. Bu lig 19 takımdan oluşmaktadır. Sarı & Yeşilli takımımız Şanlıurfaspor 2 sezondur TFF 1.liginde mücadele edecektir.  ŞANLIURFASPORUMUZ, TFF 1.Lig 2024 & 2025 sezonunda kendisi ile beraber 19 takım ile mücadele edilecek;  
 1. ŞANLIURFASPORUMUZ,
 2.Çorum FK,
 3.Kocaelispor,
 4.Boluspor,
 5.Gençlerbirliği, 
 6.Erzurumspor,
 7.Ümraniyespor, 
 8.Manisa FK,
 9.Keçiörengücü, 
10.Adanaspor,
11.Bandırmaspor, 
12.Ankaragücü, 
13.Fatih Karagümrük, 
14.Pendikspor, 
15.İstanbulspor, 
16.Amedspor,
17.Esenler Erokspor, yer alırken, 
18.Takım bu hafta Perşembe günü (30 Mayıs 2024) Sakaryaspor-Bodrum F.K.’nın final maçından sonra belli olacak. Bu karşılaşmada kazanan TFF Süper lige devam edecek, kaybeden ise Şanlıurfa sporun TFF 1.Ligde rakibi olacak.
19.Takım ise Iğdır FK - 1461 Trabzonspor, 2.lig yükselme Play-Off maçı sonunda belirli olacak.
Kısacası Önümüzdeki sezon TFF Süper Lig ve TFF 1.ligde 19 takım ile mücadele verecekler.
Şanlıurfaspor geçen sezon misafir gibiydi, Bu sezon ise kendisine destek olarak komşu il takımı Amedspor’da geldi. Şanlıurfa sporumuza hayırlı uğurlu olsun.

Spor Haber: Yakup CANBEYLİ Gazeteci & Spor Yazarı