Öcalan’dan kayyım tepkisi: AKP Hakkari'ye Gazze politikası uyguluyor

‘YÜZYILLIK İNKARIN DEVAMI’

 
Halkın iradesinin gasp edildiğini belirten Öcalan, “Mesele PKK meselesi değildir, mesele terör meselesi değildir; yüzyıldır inşa edilen inkâr meselesidir, asimilasyon meselesidir. Buradan benim çağrım Kürdistan’da, Türkiye’de AKP’de Meclis üyesi olanlara, il başkanlarına, il yöneticilerine, ilçe başkanlarına, ilçe yöneticilerine: Bu halkın yarın yüzüne bakacaksanız bu partiden istifa etmeniz gerekiyor, bu partiden derhâl ayrılmanız gerekiyor. Bu parti kirlenmiştir, bu parti kul hakkına girmiştir, bu parti günah işliyor; bu parti İslam’ı temsil edemez, İslam’la zerre kadar alakası yoktur; münafıktır, yanlış yolda yürüyor. Allah’la, inançla, dinle, imanla zerreyimiskal kadar alakası yoktur” dedi.
 
‘GAZZE POLİTİKASI UYGULANIYOR’
 
AKP’nin Gazze için ağladığını ancak Hakkari'ye Gazze politikası uyguladığına dikkati çeken Öcalan, “Burada İsrail’in zulmünden bahsediyor ama Hakkâri’nin iradesini kabul etmiyor. Ne diyeceğiz buna? Seçme ve seçilme hakkı alınmış Hakkârili yoksul halkın elinden, ne diyeceğiz buna kardeşim? Neyle açıklayacaksınız bunu? Neyle ifade edeceksiniz bunu? Bir halkın seçme ve seçilme hakkını elinden almışsınız, iradesini gasp etmişsiniz. Terör nedir biliyor musunuz? Altı yıldır Urfa Adliyesi ve Adalet Bakanlığı önünde oturan Şenyaşar ailesine yapılandır. Terör nedir? Ceylan Önkol’u, 12 yaşındaki Kürt kız çocuğunu Lice’de havan topuyla vurup öldürmektir. Terör nedir? 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’a 13 tane kurşun sıkmaktır. Terör nedir biliyor musunuz değerli arkadaşlar? Roboski’dir, F-16’larla 34 yoksul Kürt insanını bombalamaktır. Bunlar AKP yönetimi döneminde olan şeylerdir” diyerek, tepki gösterdi.
 
‘ÇÖZÜM BÜYÜK KÜRT BARIŞI’
 
Öcalan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kobanê davasında verilen cezalar terördür, KCK davaları, kumpas, cemaatin açtığı dosyalar terördür. Bakınız, Mehmet Sıddık Akış, on yıldır dosya rafta; çıkardılar, belediye başkanlığını düşürmeye çalıştılar, kayyum atadılar. Bu nedir? Bakınız, bu nedir? Müstakbel Türk’ten sözde vatandaşlığa geçiştir, tüm haklar ortadan kaldırılmıştır. Ankara'da uygulanan hukuk Kepez’de uygulanan hukukla Hakkâri’de, Hilvan’da uygulanan hukuk bir değil arkadaşlar; bunu kabul etmeliyiz. Bu ülke hepimize yeter, çözümü getirmeliyiz, halk iradesini kabul etmeliyiz, uzlaşmalıyız, anlaşmalıyız, konuşmalıyız, tartışmalıyız ama iradeyi gasp etmemeliyiz. Yüzyıldır ilkokullarda bu yapılıyor, yüz yıldır. Kürt’e Türklük marşı okutuluyor. Çözüm? Çözüm yok, çözüm büyük Kürt barışındadır, çözüm bir araya gelip her şeyi konuşmaktır, a’dan z’ye her şeyi konuşmaktır.