ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN BAĞIMLILIĞA KARŞI UMUT IŞIĞI

 

 

 

Daha önce Eyyübiye Belediyesi Hizmet Binası olarak da kullanılan tarihi mekân, dokusuna zarar verilmeden aslına uygun bir şekilde dizayn edilerek madde bağımlısı rehabilite edileceği merkez haline getirildi. Madde bağımlılıklarının tedavi edilmesi amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi desteği ile bir süre önce hizmete giren Liman Ayık Yaşam Derneği’nin Şanlıurfa Şubesinde tedavi gören 30 gençten, 7’sinin tedavileri başarıyla sonuçlandı. Madde bağımlılığından kurtulmayı başaran 7 genç için tarihi mekânda mezuniyet töreni düzenlendi.

 

Programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın yanı sıra Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Liman Ayık Yaşam Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Ömer Bayram, STK temsilcileri, mezun olan gençler ve aileleri katıldı.

Başkan Mehmet Kasım Gülpınar, törende yaptığı konuşmada, belediye başkanlığı görevinin en önemli ve kutsal görevlerden biri olduğunu vurgulayarak, "Bundan daha kutsal bir vazife düşünemiyorum," dedi.

 

Limak Ayık Derneği'ne de değinen Gülpınar, derneğin uzun yıllardır madde bağımlılığıyla mücadelede önemli hizmetler sunduğunu ifade etti. İstanbul ve Şanlıurfa'da tedavi gören gençlerin bu illetten kurtulduklarını aktardı.

 

BAŞKAN MEHMET KASIM GÜLPINAR: “BİZ, BU GENÇLERİMİZİ İLETTEN KURTARMAYA GELDİK”

 

Gülpınar, “Burada bir çocuğun bu illeti bırakmasına vesile olsak bana dünyanın en güzel makamını da verseler ona değişmem, bir ailenin duasını alsak, bize yeter” diyerek, Limak Ayık Derneği Şanlıurfa Şubesi’nin açılışına yönelik bazı eleştirilere de sert bir şekilde cevap verip, şunları ifade etti:

 

“Bazıları neyin siyasetini yapıyor. Biz buraya çalmaya, çırpmaya, hava atmaya gelmedik. Biz bu gençlerimizi o iletten kurtarmaya geldik, ilk icraatımız bu oldu, en önem verdiğimiz konu da budur. Bu toplumun başında bir illet, bu ülkenin geleceğinde bir karanlık nokta, hepimizin endişe ettiği bir durum. Sağ olsun Valililiğimiz, Emniyetimiz hepsi bu işin üzerinde hassasiyetle duruyor. Biz de neresinden tutarız diye gayret ediyoruz, bunun için çaba gösteriyoruz. Tek istediğimiz buradan alacağımız sevap. Siyaset sizin olsun, makamlar da sizin olsun. Biliyorum, beyniniz almıyor, idrak edemiyorsunuz, başka yerlere odaklanmışsınız. Bu arkadaşların zekâsının 10’da 1’i sizde yok.”

 

 

“BEN ALLAH’IN SEVABINI, ALLAH’IN RIZASINI KAZANMAYA GELDİM”

 

Görev süresinin 4 buçuk yıl kaldığına da vurgu yapan Başkan Gülpınar, “Bundan sonra Kasım Gülpınar, Urfa halkından 1 tek oy dahi istemeyecek, ne milletvekiliyim, ne belediye başkanıyım ne de başka biriyim. Ben Allah’ın sevabını, Allah’ın rızasını kazanmaya geldim, işte en güzel kazanacağımız yer de burası. Bu ailelerin ‘Allah razı olsun’ demeleri, o çocuğun hayatının kurtulması bile bizim için yeterli. Neslin imarı şehrin imarından çok daha önemli, önce neslin imarı lazım, şehrin imarı sonra gelir. Biz önce nesli imar etmemiz lazım, bu gençler hepimizin gençleri, bizim geleceklerimiz, bizler onlara çok güveniyoruz. Kötü arkadaş, yanlış çevre ve çeşitli sebepler bu gençlerimize kötü yol açmış olabilir ama bizde onlara el uzatmakla mükellefiz, onun için bundan sonra da elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu konuda hiç endişeniz olmasın, son dakikaya kadar biz bu mücadelemizi yapacağız” şeklinde konuştu.

 

Liman Ayık Yaşam Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Ömer Bayram da, derneğin yaptığı çalışmalardan bahsederek, mezun olan 7 gencin İstanbul ve Şanlıurfa’da 90 gün boyunca başarılı bir tedavi sürecinden sonra bu madde bağımlığından kurtulduğuna dikkat çekti. Bayram, kendilerine bu konuda destek veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’a teşekkür etti.

 

Madde bağımlığından kurtulan gençler de, duygu ve düşüncelerini dile getirerek, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve Limak Ayık Derneği'ne teşekkürlerini sundu.

 

Daha sonra üzerinde ‘Ayıklığınız daim olsun’ yazılı yaş pasta kesildi ve ardından mezun olan gençlere, başarı belgeleri takdim edildi.