ŞANLIURFA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE ÜNLÜLER GEÇİDİ

Festival kapsamında, Yeşilçam’ın usta oyuncusu Serdar Gökhan Şanlıurfalılar ile buluştu. Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen söyleşide, Gökhan, Dr. Rıfat Becerikli ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

 

Ünlü oyuncu Özge Gürel ve sevilen Influencer Berke Keklik (Uberkuloz), Şair Nabi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Oyunculuk Atölyesi etkinliklerinde hayranlarıyla buluştu.

 

Makyöz ve şarkıcı Suzan Kardeş, Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda “Oyuncu Makyajı ve Makyaj Sanatının Önemi” etkinliğinde Şanlıurfalılar ile bir araya geldi.  

 

Türk sanat müziği sanatçısı Aslı Hünel, Mehmet Akif İnan Konserans Salonu’nda unutulmaz şarkıları dinleyiciler ile hep bir ağızdan söyledi.

 

Şair Nabi Kültür Merkezi Dijital Sinema Salonu’nda gerçekleşen “Çizgi Kukla Tiyatrosu Yaramaz Kediler” etkinliğine çocuklar büyük ilgi gösterdi.

 

Halk Bilimcisi, yazar Berfin Sıla Kepez ve Halk Bilimci Işılay Baysak, “Orpheus Mozaiğinden Dökülen Taşlar” etkinliğinde çocuklara kadim kültürlerden kalan tarihi eserleri anlattı.

 

Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi’nde (Reji Kilisesi) gerçekleşen “Doğanın Dokunuşuyla Bütünsel Güzelliğe Yolculuk” etkinliğinde tütsü yapımının teknikleri öğretildi.

 

Genç sanatçılar, Kızılkoyun Nekropolü’nde Yeşilçam şarkılarını seslendirerek dinleyicilere nostalji dolu bir gece yaşattı.

 

Sunucu Işıl Açıkkar ile yazar Saliha Erdim, “Aile nedir, Kişisel ve Toplumsal Önemi” başlıklı söyleşide önemli bilgiler paylaştı.

 

Festival kapsamında, Harran Üniversitesi Amfi Tiyatro’da sahne alan sanatçı Kadir Demirel, müzikseverlere keyifli bir konser deneyimi sundu.

 

Şanlıurfalılar Topçu (Rabia) Meydanı’nda Tasavvuf sanatçısı Sedat Uçan ile içleri ısıtan bir sohbette bir araya geldiler.

 

Göbeklitepe’de düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri ise her yaş grubuna hitap eden zengin bir program sunarak tarih ve sanatın büyüleyici dünyasını keşfetme fırsatı sağlıyor.