ŞANLIURFA’DA SPORDAN BİR MUSTAFA DİNÇ GEÇTİ, UNUTULDU MU?

            Spor adamı Mustafa Dinç memuriyet hayatına Urfa Belediye Başkanlığına Bağlı ESO (Elektik Su ve Otobüs) İşletme Müdürlüğünde göreve başladı. Birkaç yıl geçmeden Elektrik İşletmesi Urfa Belediyesinden ayrıldı. Mustafa Dinç’te o zaman ki ayrılan kurum olan TEK İl İşletme Müdürlüğüne geçti.

            Mustafa Dinç, Urfa Belediye spordan ayrılarak TEK Sporu kuran kurulun içinde yer aldı. Belli bir süre yöneticilik yaptıktan sonra Şanlıurfa sporun o dönem başkanlığını yapan Sabahattin Cevheri’nin yönetiminde Genel Kaptanlık görevini üstlendi. Bu görevle beraber sporu çok sevdiğinden salon sporları olan Basketbola Şanlıurfaspor’u kazandırdı. O dönemlerde TEK sporda yoları kesişen İsmail Hakkı Mutlu’yu Basketbol koçu olarak Şanlıurfaspor Basketbolun başına getirdi. Bu ikili yıllarca Şanlıurfa Basketboluna altın çağını yaşattılar.

            Bir spor adamı olarak benimde 16 yıl beraber mesai arkadaşım olan Mustafa Dinç abimden razıydım. Allah’ta ondan razı olsun inşallah.  

            Sporumuzun ve Basketbolun duayenlerinden İsmail Hakkı Mutlu’nun ağzından Mustafa Dinç’i dinleyelim. Mustafa Abi hakkımız sana helal olsun. 1989’da yolumuz TEK Sporda kesişti. Daha sonra Şanlıurfaspor Basketbol takımından beraber yürüdük. 2000 yıllarına kadar her acı her tatlı olayı beraber yaşadık. Ayrıca 10 yıla yakın Şanlıurfaspor futbol takımının Genel Kaptanlığını yaptı. Futbola bey efendilik ve farklı hava getirdin. Ben senden çok şey öğrendim. Ben sen çok razıydım. Allah’ta senden çok razı olsun inşallah....

Kısa bir zaman önce Mustafa Dinç amansız bir hastalığa yakalandı. Bu hastalığa çare bulamayan Mustafa Dinç beyefendi abimizi kaybettik. Mekânın cennet olsun emeklerin bize çoktur.

Hayatı ve sporu bilen adam yolun açık olsun, nur ol...

            Şanlıurfa spor eski yöneticisi Mustafa Dinç (5 Şubat 2017 Tarihinde) vefat etti.

            Şanlıurfa sporunun unutulmaz bey efendisi Mustafa Dinç Bediüzzaman Aile Mezarlığında ebedi istikratgahında bulunmaktadır.     

            Şanlıurfa da her hangi bir spor etkinliğine ismi verilemez mi?

 

Spor Haberi: Yakup CANBEYLİ Gazeteci & Spor Yazarı