SİVEREK BELEDİYESPOR, BAL LİGİNDE YENİ STATÜYE TAKILDI

Türkiye Bölgesel Amatör Lig'de 2023-2024 sezonu bu hafta sonu oynanacak olan maçlarla son bulacak. 8.Grup'ta yer alan temsilcilerimizden Viranşehir Belediyespor Şampiyon oldu. Siverek Belediyespor ise grubu 60 puanda son maçına çıkacak. Temsilcilerimizden Bozova Belediyespor ise sezonun ikinci devresinde maçlara çıkmadı. 

Statü ile ilgili bilgiler.
Sezon başında Türkiye Futbol Federasyonu, Bölgesel Amatör Lig’de 2023-2024 sezonunda uygulanacak statüyü resmi sitesinden açıkladı. Bu sezon uzun yıllardır uygulanan 3.Lig’e yükselmek için Play-Off uygulamasından vazgeçildi. Buna göre bu sezon Bölgesel Lig’in ilk yıllarında olduğu gibi 12 grup birincisi takımlar doğrudan TFF 3.Lig’e yükselecektir. Gruplarından son iki sırayı alan takım ise kendi yerel liglerine düşecek. Bu bilgiyi sezon başında siz değerli okurlarımıza aktarmıştım. Bu durumda Siverek Belediyespor Statü barajına takıldı.   
İllerde baraj maçları oynanacak.
Türkiye BAL’da 3 takımla temsil eden Şanlıurfa temsilcileri ve Süper Amatör Lig ekipleri içinde bu sezon öncesinde iyi haber geldi. Geçtiğimiz sezon uygulanamayan Baraj maçı uygulaması bu sezon yeniden devreye alındı. Buna göre Üç temsilcimizden hiç birinin 3.Lig’e çıkamaması durumunda Şanlıurfa takımları arasında ilk sırada yer alan takım ligde kalırken üçüncü olan takım Süper Amatör Küme’ye düşecek. Üç takımdan ikinci sırada yer alan takım ise Süper Amatör Play-off ikincisi ile baraj maçı oynayacak. Kazanan takım BAL’da mücadele edecek. Ama Şampiyon olan Viranşehir Belediye sporun yerine yine 3 takımla mücadele edeceğiz.
Şanlıurfa temsilcilerinden Siverek Belediyespor BAL’da yer alırken, Bozova Belediyespor son sırada yer alması nedeniyle Süper Amatör Liginde yer alacak, bu durumda ise Baraj maçı oynanmadan Süper Amatör Lig’den iki takım doğrudan Türkiye BAL’a yükselecek. 

Spor Haber: Yakup CANBEYLİ (Gazeteci & Spor Yazarı)