SÜPER LİG GÖREN VE GÖRMEYEN İL’LER

Bölgemizde bulunan İl’lerden Gaziantep ve Adana bu güne kadar TFF Süper Ligde ikişer takımla mücadele verirken, biz halen yerimizde bir ileri iki geriye saymaktayız. Konuya girecek olursam biraz düşünmemiz gerekir. Bunları anlattıktan sonra önümüzde iki takımımızın kongreleri var asıl buna dikkat çekmek isterim.    

Şanlıurfa da bulunan takımları TFF 1.Lige, TFF 2.Lige ve TFF 3.Lige kadar yükselme başarısı var ama her nedense TFF Süper Lige yükselmesi bulunmamaktadır. Şanlıurfa ile aynı kaderi Paylaşan İl’ler Mardin, Adıyaman, Kilis, Batman, Şırnak, Osmaniye, Hakkari, Bitlis, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Gümüşhane, Tunceli, Tokat, Amasya, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Kırıkkale, Çorum, Sinop, Kastamonu, Çankırı, Karaman, Isparta, Burdur, Uşak, Bilecik, Afyon, Kütahya, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Düzce, Bartın ve Niğde oldular.

Ülkemizde yer alan 44 İl’in takımları TFF Süper Ligde bu sezon dahil 2024 & 2025 bu ligde yer bulamamışlar.

TFF Süper Ligi görmeyen İl sayımız 45 ilken bir sayını eksilmesi Bodrum FK.nin katkılarıyla oldu. Bu takım TFF Süper Lige yükselmesiyle Muğla İl’imizde hayallerine kavuştu.

TFF Süper Ligde İstanbul temsilcilerinden Eyüpspor'un İstanbul'un 19. temsilcisi oldu. Bu güne kadar TFF Süper Lig'de Ankara'dan 9, İzmir'den 6, Adana, Antalya, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Manisa ve Trabzon'dan ikişer takım bu ligde yer aldı.

TFF Süper Ligde şimdiye kadar temsilcisi bulunduran İl’ler; Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Giresun, Hatay, Kahramanmaraş, Karabük, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Mersin, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Van, Yozgat ve Zonguldak’ın birer takımla yer aldılar.

TFF Süper Ligde 2024&2025 Futbol sezonu dahil bugüne kadar 75 takımın yer aldı. Eyüpspor ve Bodrum F.K ilk kez mücadele edecek. Bu sezona kadar 37 farklı ilden temsilcinin yer aldığı Süper Lig'e Muğla kenti ilk kez ev sahipliği yapacak.

Bodrum FK'nin TFF Süper Lig vizesi almasından sonra Muğla kenti de ilk kez bu Ligin maçlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

2024&2025 Futbol sezonunda İstanbul'dan 6 takımın yer alırken, Antalya'dan 2, Adana, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kayseri, Konya, Muğla, Rize, Samsun, Sivas ve Trabzon'dan birer takım ile temsil edeceklerdir.

Şanlıurfa da bulunan takımlarımızın bu gün yarın kongreleri var ne demek istediğimi anlatmışımdır. 

 

Spor Haberi: Yakup CANBEYLİ Gazeteci & Spor Yazarı