TFF 1.LİG MI, TFF SÜPER LİG MI

             Şanlıurfa sporu, Şanlıurfa sporlu eski Futbolcu Murat Canbeyli değerlendirdi. Sarı & Yeşilli takımımızın geçen sezon zorda olsa bu ligde kalmayı başardı. Önemli olan Şanlıurfa sporun Başkanlığına ve yönetimine gelecek insanların kendi reklamınından ziyade sezon takıma ne kazandırman peşinde olmalıyız.

            Şanlıurfa spor öncelikle öz evlatlarına dönerek hazırlanmalıdır. Sarı Ceylanlar 2. sezondur TFF 1.liginde mücadele eden ŞANLIURFASPORUMUZ İle beraber 2024 & 2025 sezonunda bu ligde mücadele edecek 20 takım dün itibariyle belli oldu.

            Bunlar 1-Şanlıurfasporumuz,

2.Bandırmaspor,

3.Sakaryaspor,

4.Çorum FK,

5.Kocaelispor,

6.Gençlerbirliği,

7.Erzurumspor,

8.Ümraniyespor,

9.Manisa FK,

10.Keçiörengücü,

11.Adanaspor,

12.Boluspor,

13.Yeni Malatya spor,

14.Ankaragücü,

15.Fatih Karagümrük,

16.Pendikspor,

17.İstanbulspor,

18.Amedspor,

19.Esenler Erok spor,

20.Iğdır FK,

Daha önce söylediğim gibi bu ligimizde İzmir takımı bulunmamaktadır. Bu sezon ligimizde 5 İstanbul takımı, 3 Ankara takımı bulunurken, diğer takımlar civar İllerden teşkil olmaktadır.

Ligde önümüzdeki sezon da Play&Off sistemi aynı uygulanacak. İlk 2 takım direk Süper Lige yükselirken, 3.takım Play&Off Finalisti olacak. 4.sırada yer alan ile 7.sırada tamamlayan takımlar Play&Off maçları oynayıp, Final maçında 3.sırada yer alan takımın rakibi olacak.

TFF 1.ligden önümüzdeki (2024&2025 Futbol Sezonu) sezon 4 takım küme düşecek olup, son 4 sırada kalan takımlar TFF 2.lige düşecek.

Bizde Yeniurfa Gazetesi Spor Servisi olarak TFF 1.ligden 2024&2025 Futbol Sezonunun Şanlıurfa sporumuza ve Bölgemizde yer alan Amedspor, Adanaspor, Iğdırspor, Erzurumspor ve Yeni Malatyaspor’a hayırlı uğurlu güzel bir lig dileriz.

Spor Haberi: Yakup CANBEYLİ Gazeteci & Spor Yazarı