Urfa’da eğitim yılı sorunlarla başlıyor

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa’da 750 bin öğrenci eğitim ve öğretim gördüğünü, 23 bin civarında derslik sayısı olduğunu yaklaşık 5-6 bin derliğe ihtiyaç olduğunu, bunun yanında öğretmen açığının 12 binleri geçtiğini belirterek, yapılacak 20 bin öğretmen atamasından en az 5 bininin Şanlıurfa’ya verilmesi gerektiğini vurguladı.

“ÖĞRETMEN AÇIĞINI GİDERİLMELİ”

2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesinde açıklamalarda bulunan Coşkun, geçmiş atamalarda Şanlıurfa’nın yaklaşık yüzde 12-13 oranında öğretmen aldığını ifade etti. Bu yıl ise yüzde 25’in üzerinde bir oranla en az 5 bin öğretmenin Şanlıurfa’ya atanmasını talep ettiklerini söyledi. Coşkun, “Öğretmen açığımız git gide arttı. Ücretli öğretmenlerle bu açığı kapatmaya çalışıyoruz ama yeterli olmadığını belirten Coşkun açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Eğitim öğretim başlarken Urfa'nın kendine has sorunları var mutlaka bu sorunların çözülmesi gerekir. Biz de elimizden geldiği kadar bu sorunları aktarmaya çalışıyoruz.

VALİMİZ VE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ BU KONU İLE İLGİLİ ÇOK DUYARLI

Eğitimin olmazsa olmazı öğretmendir maalesef Urfa’mızda her yıl öğretmen çıkartmakta öğretmen açığı azalması gerekirken maalesef sayımız sürekli artmakta. Bugün itibarıyla 12.000 öğretmen açığı var. Adıyaman ilinin öğretmen sayısı 11.000 Urfa'da öğretmen açık 12.000 Bir ilin mevcut öğretmen sayısından daha fazla bizim öğretmen açığımız var. Mutlaka bu açın kapatılması gerekir. Öğretmen açığımızı kapatırsak başarı seviyemiz gitgide artar sayın valimizin siyasilerimizin il milli eğitim müdürümüzün bu konu ile ilgilenmesi hepimiz açısından iyidir. Bu konular düzeltildiği takdirde Şanlıurfa Türkiye'de eğitim seviyesi ilk 10 ilin içerisine girer.

20 BİNDEN EN AZ 5000 ÖĞRETMEN MUTLAKA URFA'YA VERİLMESİ GEREKİYOR

Sınıflarımızın kalabalık oluşu okullarımızın derslik sayısının az olması nüfusumuzun fazla olması taşımalı öğrencilerimiz ikili eğitim mevsimlik tarım işçileri çocukların bunlar ister istemez eğitime olumsuz yansımaları olmaktadır mutlaka bu sorunların çözülmesi gerekir burada 1 öncelik siyasilerimize düşüyor. En son 20.000 öğretmen alımı oldu. Bu 20 binden en az 5000 öğretmen mutlaka Urfa'ya verilmesi gerekiyor. En azından eğitimimize ve sorunlarımıza çözüm üretmiş oluruz. Şanlıurfa'da 750.000 öğrenci eğitim ve öğretim görüyor.

50 İLİN NÜFUSUNDAN FAZLA BİZİM ÖĞRENCİ SAYIMIZ VAR

Suriyeli kardeşlerimizin çocukları ile entegre olmuş. 80.000 Suriyeli öğrencimiz de mevcut toplamda 750 bin 23.000 civarında derslik sayısı var. Urfa'da 5-6 bin derslik daha yapılmalı. Normal bir eğitime geçinme imkanı olması için nüfus artış oranımız belli ihtiyacımız belli bu planlamanın düzgün bir şekilde yapılmış olması gerekir.

2024-2025 eğitim öğretim yılanın tüm öğrencilerimize velilerimize eğitim çalışanlarımıza ilimize ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” Dedi.

MEHMET ER