Urfalılar 15 Temmuz’da Rabia Meydanını Doldurdu

Şanlıurfa Valiliğinin koordinasyonunda Rabia Meydanında düzenlenen etkinlikler, gün içerisinde gerçekleştirilen ziyaretler ve bir dizi programın ardından akşam saatlerinde devam etti. 2017 yılından bu yana düzenlenen en kalabalık etkinlikler; Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, meydanı dolduran vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı. Şanlıurfalı 15 Temmuz şehitlerinin özgeçmişinin izletilmesiyle devam eden program, protokol konuşmalarıyla devam etti. 15 Temmuz gazileri Muhammed Zeki Yalçınkaya ve Mehmet Devran’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri de birer konuşma yaptı. 

Rabia Meydanında düzenlenen etkinliklere yoğun katılım gösteren Şanlıurfalılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Hasan Şıldak, “Bu ülkenin görmediği terör hadisesi kalmadı. Çevremiz ateş çemberi; FETÖ’yü de gördük ve onu da bertaraf etmeyi bildik. Bu, cesur bir liderin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dünyada emsali görülmemiş cesaret ve liderlik misyonuyla topluma seslenip Türk halkının önüne düşüp ‘Sokağa çıkıp direnin’ çağrısıyla başlayan bir kahramanlık hikâyesinin sonucudur. Bunu adı 15 Temmuz’dur. Bu günü, bu geceyi Demokrasi ve Milli Bilik Günü olarak kutluyoruz. Günümüz, gecemiz kutlu olsun” dedi. 
Konuşmasının ardından 15 Temmuz anısına Sancak Koşusu gerçekleştiren genç sporcuları sahneye kabul eden Vali Şıldak, sporcuları tek tek tebrik ederek hediyeler takdim etti. Yatsı ezanı ve namazın kılınmasının ardından program kaldığı yerden devam etti. 
İlahiler eşliğinde semazen gösterisi, öğrenciler tarafından okunan şiirler, mehteran gösterisi ve Urfa Ahengi Müzik Topluluğu ile Yerel Sanatçıların Kahramanlık Türküleri Dinletisi meydanı dolduran kalabalığın büyük beğenisini topladı. 
Etkinliklerde ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması, İçişleri Bakanlığının hazırladığı “Ahmetim, Mehmetim, Şehitlerim” adlı belgesel sergilendi. 
Anlamlı gece 00.13’te bütün camilerde ve Rabia Meydanında selaların okunmasıyla sona erdi.