ZABITA EKİPLERİNDEN KANTİNLERE SIKI DENETİM

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasından bu yana Viranşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçe Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlileri ile birlikte okul kantinlerinde denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. İlçe genelindeki çeşitli okulların kantinlerinde yapılan denetimlerde; öğrencilere sağlıklı ve hijyenik gıda hizmeti sunulmasını sağlanarak ve kantinlerdeki fiyatların belirlenen standartlara uygunluğu kontrol edildi.

Denetimlerde, öncelikle kantinlerdeki ürünlerin son kullanma tarihlerine de dikkat edildi. Ayrıca, gıda hijyen standartlarına uygunluk da titizlikle kontrol edildi. Kantinlerde kullanılan malzemelerin temizliği ve saklama koşullarının hijyenik olup olmadığı denetlendi. Zabıta ekipleri, denetimlerin ardından gerekli görülen yerlerde düzeltme yapılması için kantin yetkililerine uyarılarda bulundu. 
Öğrencilerin sağlığını ve güvenliğini ön planda tutan Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, kantinlerdeki standartların sürekli olarak iyileştirilmesi için denetimlerin devam edeceğini açıkladı.