DOÇ. DR. MURAT ULUTAŞ BAŞARILI BİR AMELİYAT DAHA
DOÇ. DR. MURAT ULUTAŞ BAŞARILI BİR AMELİYAT DAHA
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde Beyin cerrahi kliniğinde yatan 15 yaşındaki Sidra Ali yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyatta saçlarının kesilmesini istemeyen 15 Yaşındaki Sidra’nın tek isteği olan saçları da kesilmedi.
Daha öncede yaptığı başarılı ameliyatlarla adından söz ettiren Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi başarılı bir operasyona daha imza attı. Hastanenin beyin cerrahi kliniğinde yatan 15 yaşındaki Sidra Ali yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde Beyin Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ulutaş ve Dr. Öğr. Üyesi Kadri Burak Ethemoğlu tarafından beyin cerrahisinin en zor operasyonlarından biri olan AVM rahatsızlığı, mikro cerrahi ile başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
Başarılı ameliyatı gerçekleştiren Harran Üniversitesi Hastanesi Beyin Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ulutaş, hastada sara nöbetine neden olan beyinde ki damar yumağı mikro cerrahi ile tamamen çıkarıldığını söyledi.
Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ulutaş, “Dr. Öğr. Üyesi Burak Ethemoğlu arkadaşımız ve oluşturduğumuz ekip ile önemli bir ameliyat gerçekleştirdik. Güzel kızımızın şimdiye kadar saçlarını hiç kestirmemiş ve ameliyatın stresinden çok saçlarının kesileceğine üzüldü. Bizde saçlarını kesmeden ameliyatını yaptık ve şu anda herkes çok mutlu” dedi.
Hastalık ile ilgili bilgi veren Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ulutaş şunları söyledi:
“AVM; beyinde sara nöbeti oluşturmasının yanında en önemli riski beyin kanamasına neden olmasıdır. Bazen beyin kanaması ile gelen hastalarda da bu anormal damar yumağını saptayabiliyoruz. Bu nedenle her beyin kanamasının da ayırıcı tanılarının yapılması ve ameliyata hazırlıklı girilmesi hayati öneme sahiptir”
Harran Üniversitesi hastanesi olarak çok önemli operasyonlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güzelçiçek ise “Alanında uzman ve çok başarılı doktor arkadaşlarımız aramızda. (Arteriovenöz Malformasyon (AVM)) mikro cerrahi müdahale çok önemlidir. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi olarak hastalarımızı sevk etmeden tüm tedavi ve ameliyatlarını yapmaya devam ediyoruz." diye konuştu.
AVM HASTALIĞI NEDİR?
AVM, beyin damarlarının doğuştan hatalı ve anormal gelişimi sonucu ortaya çıkan damar yumağıdır. AVM içindeki yüksek basınçlı kan akımı, yapısal olarak zaten anormal olan damar duvarlarında incelmeye ve zayıflamaya neden olur. Damar yumağı (AVM) içinden hızla geçen kan akımının oluşturduğu yüksek basınca dayanamayıp, en zayıf olduğu noktadan patlayabilir. AVM patlaması, hayati risk oluşturan beyin kanamalarına neden olur.
AVM nedeniyle beyin kanaması geçiren bir hastada şu şikâyetler ve bulgular ani olarak ortaya çıkar:
Ani başlayan şiddetli başağrısı
Bulantı - kusma
Kol ve/ veya bacakta kuvvet kaybı (felç)
Konuşmama (afazi) veya konuşma güçlüğü
Çevreyle iletişim kuramama
Bilinç kaybı
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.