Düzce depremini yaşayan öğretmen, meslektaşlarıyla çadırda öğrencileri YKS'ye hazırlıyor
Düzce depremini yaşayan öğretmen, meslektaşlarıyla çadırda öğrencileri YKS'ye hazırlıyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşayan farklı branşlardaki 31 gönüllü öğretmen, oluşturdukları çadır sınıflarda Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrencilere ders veriyor.
"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat'taki depremlerin ardından Samandağ'da gönüllü öğretmenler, Türkiye'nin farklı illerindeki öğretmen arkadaşlarından temin ettikleri 7 çadırı öğrenciler için kurdu.
Aralarında 1999'da Düzce'de depremi yaşayan öğretmenin bulunduğu eğitimciler, oluşturdukları 7 sınıfta 200 öğrenciyi Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na YKS hazırlıyor.
"Gece de eğitim vermeye çalışıyoruz"
Düzce'de de 1999'da depremi yaşayan fizik öğretmeni Zeynel Güneş, AA muhabirine, 25 yıldır özel eğitim kurumlarında öğretmen olarak çalıştığını anlattı.
Hatay'da yaşadıkları depremin ardından hayatta kalan öğretmen arkadaşlarıyla bir şeyler yapmaya karar verdiklerini belirten Güneş, "İlk etapta arkadaşlarıyla bölgeye gelen yardımların dağıtılmasında görev aldık. Öğretmenlik işini bırakıp bir nevi dağıtımcı olduk. Çeşitli yerlere gelen yardımları dağıtmaya çalıştık. O arada arkadaşlarla, 'bu görevin dışında ne yapabiliriz?, bu öğrencilere nasıl yardımcı olalım?' diye düşündük ve yaklaşan YKS öğrencilerini toplayıp ders verme fikri ortaya çıktı." diye konuştu.
Çeşitli kuruluşlardan gelen çadırları kendi elleriyle kurduklarını belirten Güneş, yıkılan veya zarar gören okullardan da sıraları temin ettiklerini söyledi.
Güneş, daha sonrasında öğrencilere ulaşmaya çalıştıklarını anlatarak, şöyle devam etti:
"İlk günlerde hani 30-40 öğrenciye hitap ederim diye düşünmüştük. O arada bir de baktık ki iş yaklaşık 200 öğrenciye döndü. Şu anda 6 sayısal, bir eşit ağırlıklı grubuna YKS dersleri veriyoruz. Haftanın yedi günü saat 09.00'dan 12.00'ye bir gruba, 12.00'den sonra da diğer gruba ders veriyoruz. Hayırsever bir vatandaşımız 200 öğrencimize öğle yemeği gönderiyor, biz de dağıtıyoruz. Öğleden sonralarında da ders var. Dersler 14.30'a kadar devam ediyor. Dersler bittikten sonra ise öğrencilerle soru çözümü yapıyoruz. Çocuklar zaten çadırda kaldıkları için isteyene 'gitmeyin burada gece kampı yaparak soru çözümleri yapıp yardımcı olalım' diyoruz. Dileyen kalıyor ve gece de eğitim vermeye çalışıyoruz."
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.