ŞANLIURFALILARIN YEGENİ SERDAR ORTAÇ’TAN BÜYÜK İTİRAF
ŞANLIURFALILARIN YEGENİ SERDAR ORTAÇ’TAN BÜYÜK İTİRAF
Türk Müziğinin son zamanlarda yetiştirmiş olduğu en büyük Söz ve Müzik adamlarından biri olan Serdar Ortaç 12 yıl sonra gelen itiraf. Serdar Ortaç Şanlıurfalıların (Şanlıurfalılar Dayısı) yeğeniymiş.
Kültür Sanat’tan alınan bilgileri aynen aktarıyoruz.
Serdar Ortaç; Annem Urfalı, bize Kürtçe öğretirdi ve konuşmazdık.
Serdar Ortaç, Ahmet Kaya'nın linç girişimine maruz bırakıldığı gecede yaptıklarından dolayı bir kez daha pişman olduğunu söyledi. Ortaç, “1970’te Kürtçe selam veremezdik, Annem Urfalı bize Kürtçe öğretirdi ve konuşmazdık" dedi.
Magazin Gazetecileri Derneği'nin, 1999'da düzenlediği gecede yaptığı konuşma sırasında Kürtçe şarkısına klip çekmek istediğini söylemesi üzerine salondakilerin saldırısı ve linç girişimine maruz kalan Ahmet Kaya'ya, O gece Sözlü ve Fiziksel saldırı girişiminde bulunanlar arasında yer alan Serdar Ortaç, daha önce özür dilediği ve pişman olduğu geceye dair bir kez daha açıklama yaptı.
O gece, Ahmet Kaya'nın Kürtçe şarkı duyurusuna karşı sahneye fırlayıp İstiklal Marşı söylemesiyle hatırlanan Serdar Ortaç, Annesinin Urfalı ve Kürt olduğunu açıkladı. Ortaç, “1970’te biz Kürtçe selam veremezdik, Annem Urfalı bize Kürtçe öğretirdi ve konuşmazdık dedi."
O YILLARA DÖNDÜĞÜM ZAMAN KENDİMİ KESMEK İSTİYORUM.
"Kendimi kesmek istiyorum, o yıllara döndüğüm zaman" ifadesini kullanan Serdar Ortaç, “Kaya için O yıllarda herkese rağmen bunları söyledi. Tutuklanacağını bile bile yaptı bunu ne cesaret!" diye konuştu.
O geceden 12 yıl sonra açıklama yapan Ortaç, Gazetelerde ve Televizyon programlarında o gece yaşananlara dair açıklama yapmış ve pişmanlığını dile getirmişti.
Ne olmuştu?
Ahmet Kaya, Magazin Gazetecileri Derneği'nin 10 Şubat 1999'de düzenlediği "Yılın En İyi 10 Müzik Yıldızı Yarışması" ödül töreninde "Kürtçe şarkı söylemek, klip çekmek istiyorum" demişti.
Bunun üzerine Serdar Ortaç sahneye çıkıp Sibel Can'ın "Padişah" şarkısını değiştirerek "Bu devirde kimse sultan değil, hükümdar değil, padişah değil / Atatürk yolunda tüm Türkiye / bu vatan bizim / ellerin değil" şeklinde okumuş, ardından 10. Yıl Marşını söylemişti. Salondakiler Ahmet Kaya'yı protesto etmiş ve çatal, bıçak fırlatanlar olmuştu.
Bu olayın ardından Ahmet Kaya, yurt dışında sürgün hayatı yaşamak zorunda bırakılmış ve 16 Kasım 2000 sabahı geçirdiği bir kalp krizi sonucu Paris'te vefat etmişti.
Alıntı(KÜLTÜR SANAT)
Bu olayı geçtiğimiz günlerde tekrardan televizyonda anlatan Şanlıurfalıların yeğeni Serdar Ortaç’tan dinleme ve izleme fırsatı buldum.
Bu konuyu tekrar aktarmak istedim.
Haber: Yakup CANBEYLİ (Gazeteci & Spor Yazarı)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.