AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

SINAVA DOGRU - I

Yaz ortasında ülkenin neresinden arkadaşlarımızla konuşsak  harareti hissettiklerini söyledikleri bu Aşırı sıcak havada KPSS sınavı var.   Bilmeyenler için açılımını yapalım Kamu Personeli Seçme Sınavı. En eski ismi ile DMS (devlet memurluk sınavı)   Bu olayın mucidi şu an ahirete intikal etmiş bulunan eski Başbakan Mustafa Bülent ECEVİT'tir.   90'lı yıllarda ekonomik kriz çıktığında memur adaylarından para toplamak akıllarına gelir.   O güne kadar Binbir emekle üniversiteyi bitirene o alanda istihdamı muhtemel gözüyle bakılırken sınav kapısında bekleyiş başlar iş için.   Nasıl ki tıbbı bitirene doktor hukuku bitirene Avukat diyorsak lisans veya ön lisans tüm Yüksek Öğrenim mezunlarına da bu gözle bakmamız gerekir.   Yani üniversitede o tahsili almışlar derslerini geçmişlerse o(işi yapabilecek) kemalattadırlar.   Bu sınavlarda da hem vakit az hem de sorular uzun.   Sözelde Türkçe paragraflarında sayısalda matematik problemlerinde adaylar resmen boğuluyorlar.   Bu boğulma yetmezmiş gibi geriye kalan diğer derslerde de (düşünme, akıl yürütme, yorumlama gibi ögrencinin ufkunu açacak soru tipleri degil) direkt bilgi soruluyor   Peki pandemide depremde öğrencilerin kayıp zamanları var Bizzat ben canlı derslerin uygulayıcı ögretmenlerindenim talebeler Kimisi fakirlikten Kimi de evde tek cihaz olması kardeş sayısının fazla olmasıyla kiminin hiç cihazının olmamasıyla, Kimi de internetinin olmamasıyla vb. canlı derslere beklediğimizden azdı katılımlar.   Öyleyse anlatılmayan konuların (depremde pandemide felaketlerde) nesini soruyorsunuz direkt bilgi olarak.   Sonra dershaneler, sınav ücretleri, özel dersler vb.   Talebelerimiz olayın farkında.(Son telefon konusmalarımızdan) "Kimse bizim halimizle ilgilenmiyor. Paralarına bakıyorlar" diyorlar.   Bu egitimsel kaosun müsebbipleri gençlerimizin beddualarındalar. (Devamı Edecek)
Ekleme Tarihi: 27 Haziran 2024 - Perşembe

SINAVA DOGRU - I

Yaz ortasında ülkenin neresinden arkadaşlarımızla konuşsak  harareti hissettiklerini söyledikleri bu Aşırı sıcak havada KPSS sınavı var.

 

Bilmeyenler için açılımını yapalım Kamu Personeli Seçme Sınavı. En eski ismi ile DMS (devlet memurluk sınavı)

 

Bu olayın mucidi şu an ahirete intikal etmiş bulunan eski Başbakan Mustafa Bülent ECEVİT'tir.

 

90'lı yıllarda ekonomik kriz çıktığında memur adaylarından para toplamak akıllarına gelir.

 

O güne kadar Binbir emekle üniversiteyi bitirene o alanda istihdamı muhtemel gözüyle bakılırken sınav kapısında bekleyiş başlar iş için.

 

Nasıl ki tıbbı bitirene doktor hukuku bitirene Avukat diyorsak lisans veya ön lisans tüm Yüksek Öğrenim mezunlarına da bu gözle bakmamız gerekir.

 

Yani üniversitede o tahsili almışlar derslerini geçmişlerse o(işi yapabilecek) kemalattadırlar.

 

Bu sınavlarda da hem vakit az hem de sorular uzun.

 

Sözelde Türkçe paragraflarında sayısalda matematik problemlerinde adaylar resmen boğuluyorlar.

 

Bu boğulma yetmezmiş gibi geriye kalan diğer derslerde de (düşünme, akıl yürütme, yorumlama gibi ögrencinin ufkunu açacak soru tipleri degil) direkt bilgi soruluyor

 

Peki pandemide depremde öğrencilerin kayıp zamanları var Bizzat ben canlı derslerin uygulayıcı ögretmenlerindenim talebeler Kimisi fakirlikten Kimi de evde tek cihaz olması kardeş sayısının fazla olmasıyla kiminin hiç cihazının olmamasıyla, Kimi de internetinin olmamasıyla vb. canlı derslere beklediğimizden azdı katılımlar.

 

Öyleyse anlatılmayan konuların (depremde pandemide felaketlerde) nesini soruyorsunuz direkt bilgi olarak.

 

Sonra dershaneler, sınav ücretleri, özel dersler vb.

 

Talebelerimiz olayın farkında.(Son telefon konusmalarımızdan) "Kimse bizim halimizle ilgilenmiyor. Paralarına bakıyorlar" diyorlar.

 

Bu egitimsel kaosun müsebbipleri gençlerimizin beddualarındalar.

(Devamı Edecek)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.