Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

DENİZLERİMİZİ KULLANALIM

Deniz ülkesinde deniz bakanlığı yok! Neden üç tarafı denizle çevrili bir ülkenin denizden hiçbir şekilde yararlanamayıp sadece yaz aylarında denize girmek için turistlerin gelmesini bekliyoruz. Deniz ve deniz ürünlerini ithal etmekteyiz. Deniz ulaşımını neredeysek yok denilecek kadar böyle bir ülkede yaşıyoruz. Üç tarafı denizle kaplı olan ülkede deniz ürünleri özelikle balık ithal ediyoruz. Denizin tüm kurallarını bilmeyen bir ülke konumunda olmamız denizlerin bizlere fayda sağlamadığını düşünüyoruz. Böyle düşünerek deniz alanında hep geriledik. Ülkemizin gelişen teknolojileri ile dünya ülkelerin de denizi olmayan ülkeler bile yat gemi imal ederken bizler halen bu konuda çok geri kalmışlık göstermekteyiz. Özellikle deniz ulaşımda gerçek manada tamamen sınıfta kalmış durumdayız. Deniz taşımacılığını gelişen teknolojileri hesaba katarak işe koyulsak Antakya dan başlayıp Rize ilimize kadar deniz taşımacılığını büyük bir getiri ve güzel bir seyahat adeta tatil niteliğine dönüştüreceğimiz bir duruma getirmesini sağlaya biliriz. Bakın İstanbul Bursa arasında çalışan deniz taşımacılığında çok zaman yer olmadığı doluluk oranı yüzde yüz durumda böyle bir iş alanında neden daha iyi aşamalara ve daha seri çalışmalar yapılması sağlanmamaktadır? Deniz ürünleri yetiştiriciliğini geliştirmemiz gerekmektedir. Özelikle deniz ürünlerindeki sektörü geliştirdiğimizde bu sektörden binlerce insanlarımız gelir elde edecek ve bu sektörden dünya ülkelerine deniz ürünleri ithal yerine ihraç etme aşamasına geleceğiz. Deniz bakanlığı ile denizlerimizin kullanımı deniz ürünlerini gelişimleri yetiştiriciliği deniz yolundan ulaşımlar sağlanacak alt yapı çalışmaları yapılmasını sağlayacağız. Ülkemizin sahil şeritlerini gezmekle turlar düzenlemekle bile ülkemizin ekonomisine büyük katkılar sağlamış olacağız. Denizler ile çevrelenmiş ülkemizin denizleriyle coşmalıyız. Denizleri verim alanları gibi görerek denizleri sadece tatille gelecek yaz aylarını bekleyip sadece yüzmekle kalmamalıyız. Denizlerimizden her şekilde her türlü faydalanıp yararlanmalıyız. Bunların yapılması içinde kesinlikle deniz bakanlığı kurulup bu alanda büyük bir çalışma sağlayıp gençlerimizi denizler alanında geliştirmeliyiz. Tekneler yatlar ve türlü türlü deniz taşımacılık alanında ki vasıta araçları geliştirmek için büyük bir sektör olarak halk tabanına yayalım. Deniz ürünleri yetiştiriciliği denizlerden çıkan ürünleri halkımıza dünya ülkelerine ihraç etmemizi sağlayacak üretim merkezleri ile ülkede büyük bir iş sahası kazandırmalıyız. Bu sektör hayvancılık sektörü kırmızı et kadar büyük yankı uyandırmasını sağlayıp ülkede bitme noktasına gelen hayvancılığı büyük katkı sağlamış olacağız.
Ekleme Tarihi: 09 Temmuz 2024 - Salı

DENİZLERİMİZİ KULLANALIM

Deniz ülkesinde deniz bakanlığı yok!

Neden üç tarafı denizle çevrili bir ülkenin denizden hiçbir şekilde yararlanamayıp sadece yaz aylarında denize girmek için turistlerin gelmesini bekliyoruz.

Deniz ve deniz ürünlerini ithal etmekteyiz.

Deniz ulaşımını neredeysek yok denilecek kadar böyle bir ülkede yaşıyoruz. Üç tarafı denizle kaplı olan ülkede deniz ürünleri özelikle balık ithal ediyoruz.

Denizin tüm kurallarını bilmeyen bir ülke konumunda olmamız denizlerin bizlere fayda sağlamadığını düşünüyoruz. Böyle düşünerek deniz alanında hep geriledik.

Ülkemizin gelişen teknolojileri ile dünya ülkelerin de denizi olmayan ülkeler bile yat gemi imal ederken bizler halen bu konuda çok geri kalmışlık göstermekteyiz.

Özellikle deniz ulaşımda gerçek manada tamamen sınıfta kalmış durumdayız.

Deniz taşımacılığını gelişen teknolojileri hesaba katarak işe koyulsak Antakya dan başlayıp Rize ilimize kadar deniz taşımacılığını büyük bir getiri ve güzel bir seyahat adeta tatil niteliğine dönüştüreceğimiz bir duruma getirmesini sağlaya biliriz.

Bakın İstanbul Bursa arasında çalışan deniz taşımacılığında çok zaman yer olmadığı doluluk oranı yüzde yüz durumda böyle bir iş alanında neden daha iyi aşamalara ve daha seri çalışmalar yapılması sağlanmamaktadır?

Deniz ürünleri yetiştiriciliğini geliştirmemiz gerekmektedir. Özelikle deniz ürünlerindeki sektörü geliştirdiğimizde bu sektörden binlerce insanlarımız gelir elde edecek ve bu sektörden dünya ülkelerine deniz ürünleri ithal yerine ihraç etme aşamasına geleceğiz.

Deniz bakanlığı ile denizlerimizin kullanımı deniz ürünlerini gelişimleri yetiştiriciliği deniz yolundan ulaşımlar sağlanacak alt yapı çalışmaları yapılmasını sağlayacağız.

Ülkemizin sahil şeritlerini gezmekle turlar düzenlemekle bile ülkemizin ekonomisine büyük katkılar sağlamış olacağız. Denizler ile çevrelenmiş ülkemizin denizleriyle coşmalıyız. Denizleri verim alanları gibi görerek denizleri sadece tatille gelecek yaz aylarını bekleyip sadece yüzmekle kalmamalıyız. Denizlerimizden her şekilde her türlü faydalanıp yararlanmalıyız. Bunların yapılması içinde kesinlikle deniz bakanlığı kurulup bu alanda büyük bir çalışma sağlayıp gençlerimizi denizler alanında geliştirmeliyiz.

Tekneler yatlar ve türlü türlü deniz taşımacılık alanında ki vasıta araçları geliştirmek için büyük bir sektör olarak halk tabanına yayalım. Deniz ürünleri yetiştiriciliği denizlerden çıkan ürünleri halkımıza dünya ülkelerine ihraç etmemizi sağlayacak üretim merkezleri ile ülkede büyük bir iş sahası kazandırmalıyız. Bu sektör hayvancılık sektörü kırmızı et kadar büyük yankı uyandırmasını sağlayıp ülkede bitme noktasına gelen hayvancılığı büyük katkı sağlamış olacağız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.