AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

SINAVA DOGRU -2

 (yazı dizimizin devamı) Okuma fırsatı bulanlar görecekler ki bir önceki bölümde olumsuz şartları sıraladık. Aynen geçen yazımızda belirttiğimiz şekilde mağdur olanların ahı var fakat Emekli Vaiz Mahmut TOPBAŞ Hoca'dan dinlemiştim, dedi ki bir gün: "Elektrik idaresinin Allah c.c. belasını versin demekle elektrik gelmez" Ne yapmak lazım: arıza hattını arayacaksın. Şikayet kaydı oluşturacaksın. Yetkili brimlerin harekete geçmesi için müracaat edeceksin elektrik enerji kesintisinin düzelmesine yönelik. Bizler de kendi öğrencilerimizin istifadesi etmesi için üstümüze düşen neyse yapıyoruz, yapacağız elimizden geldiğince. Ben elime kalem-kağıt aldım günlerdir özet çıkarıyorum. Branşlarımdan biri olan: "Matematik" başta olmak üzere: Türkçe Coğrafya Vatandaşlık vs. diğer derslerde de kaynaklar elimizde üzerinde çalışıyorum. Tamamını belki kitapların bitiremeyiz süre az. Sınava bir hafta kaldı. Ama önemli gördüğümüz noktaları özet çıkarıp arz edeceğiz bir aksilik çıkmazsa. Gençler kendileri de evde çalışırken benim yaptığımı yapabilirler ki elbette yapsınlar da. Bizimkiler biraz daha geçmişte sınava girmiş veya ilk kez girse dahi iyi çalışmış temeli olanlara yönelik olacak. Ana kaidelerden ziyade ayrıntıları püf noktalarını analiz edip ortaya çıkartıp yazmaktayım. Yazarak çalışmanın şöyle bir faydası da var insan kaleme aldığı yerlerin ehemmiyetini biliyor ve onları unutmuyor. Öğrenci hem yazarken öğrenir hem yazdıklarını okurken öğrenir. Hatta uç bir örnek verelim: Niyeti kopya çekmek dahi olsa çekeceği bilgileri hazırlarken talebe farkında olmadan aslında o dersler zihnine nakşolur. Bu yüzden bizim gibi tecrübeli eğitimciler, gafilliklerinden değil, Arifliklerinden kopyaya göz yumarlar yeri geldiğinde. (Devamı Edecek)
Ekleme Tarihi: 10 Temmuz 2024 - Çarşamba

SINAVA DOGRU -2

 (yazı dizimizin devamı)

Okuma fırsatı bulanlar görecekler ki bir önceki bölümde olumsuz şartları sıraladık.

Aynen geçen yazımızda belirttiğimiz şekilde mağdur olanların ahı var fakat Emekli Vaiz Mahmut TOPBAŞ Hoca'dan dinlemiştim, dedi ki bir gün:

"Elektrik idaresinin Allah c.c. belasını versin demekle elektrik gelmez"

Ne yapmak lazım: arıza hattını arayacaksın. Şikayet kaydı oluşturacaksın. Yetkili brimlerin harekete geçmesi için müracaat edeceksin elektrik enerji kesintisinin düzelmesine yönelik.

Bizler de kendi öğrencilerimizin istifadesi etmesi için üstümüze düşen neyse yapıyoruz, yapacağız elimizden geldiğince.

Ben elime kalem-kağıt aldım günlerdir özet çıkarıyorum.

Branşlarımdan biri olan: "Matematik" başta olmak üzere:

Türkçe

Coğrafya

Vatandaşlık vs. diğer derslerde de kaynaklar elimizde üzerinde çalışıyorum.

Tamamını belki kitapların bitiremeyiz süre az. Sınava bir hafta kaldı.

Ama önemli gördüğümüz noktaları özet çıkarıp arz edeceğiz bir aksilik çıkmazsa.

Gençler kendileri de evde çalışırken benim yaptığımı yapabilirler ki elbette yapsınlar da.

Bizimkiler biraz daha geçmişte sınava girmiş veya ilk kez girse dahi iyi çalışmış temeli olanlara yönelik olacak.

Ana kaidelerden ziyade ayrıntıları püf noktalarını analiz edip ortaya çıkartıp yazmaktayım.

Yazarak çalışmanın şöyle bir faydası da var insan kaleme aldığı yerlerin ehemmiyetini biliyor ve onları unutmuyor.

Öğrenci hem yazarken öğrenir hem yazdıklarını okurken öğrenir.

Hatta uç bir örnek verelim: Niyeti kopya çekmek dahi olsa çekeceği bilgileri hazırlarken talebe farkında olmadan aslında o dersler zihnine nakşolur.

Bu yüzden bizim gibi tecrübeli eğitimciler, gafilliklerinden değil, Arifliklerinden kopyaya göz yumarlar yeri geldiğinde.

(Devamı Edecek)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.