Ülkemde trafik kanunları ve şehir içinde trafik kuralları sil baştan olmalıdır.
Şehirlerarası trafik durumları gelişen teknoloji cağında gelişen araçlardan öyle bir teknoloji çağına geliniyor ki neredeyse uçan araçlar icat edilecek bir zaman dilimine gelmişiz.
Yollarımıza bakıldığında bazı yollarımız halen yarım asır önce yapılmış olan yollardan ibaret durumda bu yoların genişlemesi otoban yapılması gerekirken halen tek şerit şekilde yolar devam etmektedir.
Bu gelişen çağ zarfında yoların yenilenmesi gerekmektedir.
Özelikle büyük araçlarda kesinlikle çift şoför olmasını olmayanlarında araçların kullanım saatlerini kesinlikle belirlememiz gerekmektedir.
Şehir içlerine gelindiğinde o durum kesinlikle içler acısı durum sergilemektedir.
Şehir içlerinde yol kenarlarında ana yollar olan cadde sokaklarda otopark durumları gerçekten bir çilekeş durum sergilemektedir.
Bir araç park ederken ikinci araç yanında bazen öyle ki üçlü park yapmaya bile yelteneme görülmektedir.
Şehir içinde trafik sadece Emniyet Trafik sorunu olmadığını bizler bilmekteyiz, belediye özelikle zabıta trafik birimi var olmasına rağmen şehir merkezlerinde belediye trafiklerini hiç görevlerini yapmadıklarını görmekteyiz.
Şehir merkezlerinde bulunan cadde sokaklarda toplu taşıma araçlarının durakları tamamen otopark durumuna dönüşürken birde işleyişlerine büyük engeller teşkil dilmektedirler.
Işıklarda olan en büyük yanlışlık ülkemizin insanların kurallarına uyması demekten bıktığımızdan insanlarımız kuralları çiğnemekten bıkmamaktadırlar.
Trafik ışıklarında iki metre kala yapılan yaya geçitleri ne kadar trafikte araç varsa trafik ışıkların dibine girerler buda tamamen yaya geçitlerin üzerine geldiklerinin anlamına geldiği ve kuralı ihlal etiklerinin anlamına gelmektedir. Bu nedenle özelikle yaya olan çocuk yaşlılar geçemedikleri durum oluşmaktadır.
Tüm trafik ışıklarını yaya geçitlerinden sonra olmasını sağlayalım ki gelen araçların ışığı geçmeden durduklarında yaya geçitlerin üzerinde durmamış olmasını sağlayalım ki yaşlı çocuk engeli vatandaşlarımız rahatlıkla karşıdan karşıya geçmelerini sağlamış olalım.
İkinci bir husus özelikle orta refüjlerde yaya geçit noktalarında bulunan reklam panolarını kaldıralım ansızın arkasından çıkan yayaların araç çarpmaları yaşanmaktadır. Çünkü o reklam panosunun varlığından dolayı yaya olan da, şoför olan arkadaşlarda bir birini görmeden ansızın çıkması durumlar oluşmaktadır.
Birde şehir içinde bulunan iki tekerlekli motorların seslerinin çok çıkmasından mahalle aralarında özelikle gece geç saatlerinde büyük yankılar uyandırıp halkı vatandaşları rahatsız etmektedirler. Bunlara da gerekli düzenleme ve caydırıcı cezai işlemler uygulanması gerekmektedir.
Şehir içindeki trafik kurallarını düzenlememiz ile şehirlerarasında kendiliğinden trafik kurallarına uyulacağının göstergesi olacaktır.