İBRAHİM TÜRKMEN
Köşe Yazarı
İBRAHİM TÜRKMEN
 

BELEDİYELERİN DİKKATİNE

Her yıl aynı şeyleri  yazmaktan ve söylemekten  yorulduk. Gerek Ramazan Bayramı'nda gerek Kurban Bayramı'nda her mahallede bir fırının açık olmasını vatandaş istemekte ancak, Şanlıurfa fırıncılar odası belediye başkanları ve  valilik bu konuda çalışma yapmasına rağmen fırıncılar sisteme uymayarak vatandaşların mağdur olmasına sebep olmaktalar. Oysaki fırıncı esnafının para kazanacağı zaman bayramlardır bu konuda fırıncılar odası bir düzenleme yaparak ortak çözum bulabılır ya sıralama yakura çekerek vatandaşın mağduru olmasının önüne geçebilirler. Esnaflarımızın elbette hakkına saygılıyız ama her işin üsülü bir erkanı olmalı mesala örnek  nasıl nöbetçi eczane  oluyorsa nöbetçi fırında olmalı. Yani iki tarafta mağdur olmamalı halka hizmet hakka hizmettir diyoruz ama geregini maalesef yapmıyoruz. Kurban bayramı öncesi vali, belediye başkanı, kaymakamlık, fırıncılar odası oturup bir toplantı yaparak ortak bir karar alıp uygulamayı takip görevi valilik ve  ilgili yetkililer uygulanıp uygulanmadığını mutlaka kontrol etmelidır yoksa herkes bildıgıni okutup aynı tas aynı hamam olur. İkı buçuk milyon nüfusu olan bir şehirde karmaşa olması yakışmamakta yetkılılerın bu konuda gerekli  bayram öncesi çalışmayı yapması şehrımızın halkın yararına olacaktır  ilgılılere duyurulur selamlar.
Ekleme Tarihi: 06 Haziran 2024 - Perşembe

BELEDİYELERİN DİKKATİNE

Her yıl aynı şeyleri  yazmaktan ve söylemekten  yorulduk. Gerek Ramazan Bayramı'nda gerek Kurban Bayramı'nda her mahallede bir fırının açık olmasını vatandaş istemekte ancak, Şanlıurfa fırıncılar odası belediye başkanları ve  valilik bu konuda çalışma yapmasına rağmen fırıncılar sisteme uymayarak vatandaşların mağdur olmasına sebep olmaktalar.
Oysaki fırıncı esnafının para kazanacağı zaman bayramlardır bu konuda fırıncılar odası bir düzenleme yaparak ortak çözum bulabılır ya sıralama yakura çekerek vatandaşın mağduru olmasının önüne geçebilirler.
Esnaflarımızın elbette hakkına saygılıyız ama her işin üsülü bir erkanı olmalı mesala örnek  nasıl nöbetçi eczane  oluyorsa nöbetçi fırında olmalı.
Yani iki tarafta mağdur olmamalı halka hizmet hakka hizmettir diyoruz ama geregini maalesef yapmıyoruz.
Kurban bayramı öncesi vali, belediye başkanı, kaymakamlık, fırıncılar odası oturup bir toplantı yaparak ortak bir karar alıp uygulamayı takip görevi valilik ve  ilgili yetkililer uygulanıp uygulanmadığını mutlaka kontrol etmelidır yoksa herkes bildıgıni okutup aynı tas aynı hamam olur.
İkı buçuk milyon nüfusu olan bir şehirde karmaşa olması yakışmamakta yetkılılerın bu konuda gerekli  bayram öncesi çalışmayı yapması şehrımızın halkın yararına olacaktır  ilgılılere duyurulur selamlar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.