İBRAHİM TÜRKMEN
Köşe Yazarı
İBRAHİM TÜRKMEN
 

GIYBET VE DEDİKODU

Degerli okuyucularım bılındıgı üzere gıybet demek  insanların  şuyunu buyunu konuşmak falanın malı var falanın mülkü vardan bizene oysakı herkesın malı  kendine  günahı da sevabı  da kendine yani insanlar başkasının güzel ahlakını dürüstlügünü güvenirliğini örnek alsa ve çocuklarımıza örnek olsak gelecegmiz olan geçlerımıze çocuklarımıza güzel ahlak bıraksak âlimler maddeden daha önemli manevıyettir demiştir. Ahlâklı bır toplumun yalan söylemesi rüşvet alması terazide hile yapması haksız kazanç elde etmesi başkasının hakkını gasp etmesınin hem ahlak hem de manevıyatımıza uygun olmadıgını belirtmek gerekir kısacası.  Başkasının gıybet ve dedikodusunu yapacağımıza kendımizi örnek insan örnek toplum olmak zorundayız. Hep kusuru başkasında aramak kolaycılıktır. Bazen bu nasıl gençlik dıye söylenenlere şunu söylemek gerekir sen gençler için ne yaptın, bursmu verdın, yemekmi verdın, gıysımi aldın yanı gençler için ne yaptın? Koca bir hiç o zaman şikâyet etme hakkımızda yok. Yanı bir ağacı ekmek kolay peki bakım olmazsa su olmazsa agaç büyürmü hayır o zaman çocuğu doğurmak degıl eğitmek ve topluma faydalı bireyler yetiştirmek zorunluluğu doğmuştur bır toplumda eğitim ön şarttır. İnsanın kendi alın teri kazancı çok kutsal olup meşru olmayan kazanç ve  işlerden uzak durması gerekir helal kazanç  insan için huzur ve mutluluktur saygılarımla,
Ekleme Tarihi: 30 Mayıs 2024 - Perşembe

GIYBET VE DEDİKODU

Degerli okuyucularım bılındıgı üzere gıybet demek  insanların  şuyunu buyunu konuşmak falanın malı var falanın mülkü vardan bizene oysakı herkesın malı  kendine  günahı da sevabı  da kendine yani insanlar başkasının güzel ahlakını dürüstlügünü güvenirliğini örnek alsa ve çocuklarımıza örnek olsak gelecegmiz olan geçlerımıze çocuklarımıza güzel ahlak bıraksak âlimler maddeden daha önemli manevıyettir demiştir.
Ahlâklı bır toplumun yalan söylemesi rüşvet alması terazide hile yapması haksız kazanç elde etmesi başkasının hakkını gasp etmesınin hem ahlak hem de manevıyatımıza uygun olmadıgını belirtmek gerekir kısacası. 
Başkasının gıybet ve dedikodusunu yapacağımıza kendımizi örnek insan örnek toplum olmak zorundayız.
Hep kusuru başkasında aramak kolaycılıktır. Bazen bu nasıl gençlik dıye söylenenlere şunu söylemek gerekir sen gençler için ne yaptın, bursmu verdın, yemekmi verdın, gıysımi aldın yanı gençler için ne yaptın?
Koca bir hiç o zaman şikâyet etme hakkımızda yok.
Yanı bir ağacı ekmek kolay peki bakım olmazsa su olmazsa agaç büyürmü hayır o zaman çocuğu doğurmak degıl eğitmek ve topluma faydalı bireyler yetiştirmek zorunluluğu doğmuştur bır toplumda eğitim ön şarttır.
İnsanın kendi alın teri kazancı çok kutsal olup meşru olmayan kazanç ve  işlerden uzak durması gerekir helal kazanç  insan için huzur ve mutluluktur saygılarımla,

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.