İBRAHİM TÜRKMEN
Köşe Yazarı
İBRAHİM TÜRKMEN
 

Üreticiler desteklenmeli yoksa suçlanmalı mı?

 Değerli okuyucularım bilindiği üzere her yıl birçok ürün üretici istediği fiyatı alamadığı için yapmış olduğu masraf ve emeğin karşılığını tatmin etmiyor dolayısıyla ürettiği ürünü çöpe veya bir yerlere döküyor ve tepki çekiyor elbette Allah'ın nimetleri dökülmez. Rab’ımız nimetleri  bize rızık olarak verir ancak üretici de emeğinin yorgunluğunun karşılığını alması gerekir hiç kimse zararına iş yapmaz hayatın akışına terstir  pazarda 15 lira olan domates tarlada n 2.3 liraya alınmaz üretici çok şikâyetçi ama maalesef ilgilenen yok. Üretici hakkını almalı tekrar ürün yatıştırsın yoksa olan yine vatandaşa oluyor. Hayatım günden güne zorlaşması alım gücünün düşmesi sabit gelirli ve emekli kasımını mağdur etmiştir. Esnaf kazanmıyor gider yüksek insanların yaşam koşulları gidek zorlaşıyor üreticiler desteklenmeli zaman zaman dökülen ürünleri gördüğümüz zaman üzülüyoruz üretim azaldıkça elbette fiyat yükseliyor. Üreticiden tüketiciye bir sistem kurulmalı arada kazananlar maalesef aracılar oluyor. Yanı üretici suçlamak yerine çare ve çözümler üretilmeli yoksa bu şartlarda üretim yapılmasının mümkün olamayacağını çiftçiler söylemekte Türkiye bir tarım ve hayvancılık ülkesi iken bugün geldiğimiz nokta ileride olumsuz sonuçlar doğurur şimdiden tarım ve hayvancılık için gereken yapılmalıdır yarın çok geç olabilir selamlar…
Ekleme Tarihi: 05 Ağustos 2024 - Pazartesi

Üreticiler desteklenmeli yoksa suçlanmalı mı?

 Değerli okuyucularım bilindiği üzere her yıl birçok ürün üretici istediği fiyatı alamadığı için yapmış olduğu masraf ve emeğin karşılığını tatmin etmiyor dolayısıyla ürettiği ürünü çöpe veya bir yerlere döküyor ve tepki çekiyor elbette Allah'ın nimetleri dökülmez. Rab’ımız nimetleri  bize rızık olarak verir ancak üretici de emeğinin yorgunluğunun karşılığını alması gerekir hiç kimse zararına iş yapmaz hayatın akışına terstir  pazarda 15 lira olan domates tarlada n 2.3 liraya alınmaz üretici çok şikâyetçi ama maalesef ilgilenen yok. Üretici hakkını almalı tekrar ürün yatıştırsın yoksa olan yine vatandaşa oluyor.

Hayatım günden güne zorlaşması alım gücünün düşmesi sabit gelirli ve emekli kasımını mağdur etmiştir.

Esnaf kazanmıyor gider yüksek insanların yaşam koşulları gidek zorlaşıyor üreticiler desteklenmeli zaman zaman dökülen ürünleri gördüğümüz zaman üzülüyoruz üretim azaldıkça elbette fiyat yükseliyor.

Üreticiden tüketiciye bir sistem kurulmalı arada kazananlar maalesef aracılar oluyor. Yanı üretici suçlamak yerine çare ve çözümler üretilmeli yoksa bu şartlarda üretim yapılmasının mümkün olamayacağını çiftçiler söylemekte Türkiye bir tarım ve hayvancılık ülkesi iken bugün geldiğimiz nokta ileride olumsuz sonuçlar doğurur şimdiden tarım ve hayvancılık için gereken yapılmalıdır yarın çok geç olabilir selamlar…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.