Mehmet CENGİZ
Köşe Yazarı
Mehmet CENGİZ
 

ROTASINI ŞAŞIRMIŞ TOPLUM

Toplumun temel taşı Ailedir. Batıl, batılılar, İslam beldelerinde aileyi parçalamışlar. Çalışmalarının semeresini de almışlar diyebiliriz. Bu tahribat bir plan ve proje dahilinde olmuştur. İşbirlikçilerle eş güdümlü çalışarak, fonlanmış, aile yuvaları büyük bir darbe almıştır. Siyasetçiler aileyi güçlendirmek için sözde yasalar çıkarmaya çalışsın çabalasın, Tahribat yıllarca tamire muhtaç. Boşanmalar, kadın cinayetleri, dağılan yuvaların figanları arş-ı Alayı inletiyor. Müsebbipleri de çağdaşlık adına suç ortaklarıdır. Dünyada olduğu gibi, ülkemiz dede geçim sıkıntısı, pahalılık haksız vergiler, zamlar toplum fertlerinin uykularını kaçırmış, umutsuzluk kabusu ile gün geçirmektedir Çıkış yolu, sömürgen Bankaların kredilerinde aranmış, mazlum halk teşvik edilmiştir. Toplum fertlerinin çoğu kredi borcu, kart borçlarından icralık olmuş, moraller sıfırlanmıştır. Milyonlarca dar gelirli cüzi sosyal yardımlarla ayakta kala bilmiştir. Açıklanan enflasyon, ihracat rakamları karın doyurmamakta, itimat güvenler zedelenmiştir Bunlar yaşanırken, bizi idare edenler, idareye talip olanlar, israflı saltanatlarından vaz geçmemektedirler. Yapılan masraflarla fabrikalar yapılır, istihdam sağlanır, açlara bir nebze lokma olur. Nedense dünyalık itibardan kimse feragat edeceklerine, bir birleriyle yarış halindeler. Tüketim maddelerinin zam hırsızı aranıyor bir türlü bulunamıyor. A...buldum diyenler var kapitalizmin emici hortumları marketler. Marketleri; kurmaya teşvik edenler, destekleyenler, şişirenlerin hezeyanları samimiyetsizliktir. Besle kargayı oysun gözünü misali.. Üniversitelerin çok olması ile övünmek hamasi nutuklardır. Eğitim maddeci, ezbercidir. Üretim hormonludur. idealsizdir. Maneviyatsızdır. Amelsiz yaşam tarzını ikamedir. Diplomalı işsizler ordusunu oluşturmadır. Hasılı kelam;  Bir toplumda adalet eşit paylaşım yok, yalan, iftira, rey uğruna iyi amelleri imha varsa O, toplum istikameti kayıp etmiş demektir. Fikir ayrılıkları bir toplumun zenginliğidir. Tahammülsüzlük, istibdat toplum fertlerini dinamitlemektir. Irkçılık bir toplum için yıkımdır. Çözüm ve çare Kuran, sünnet, Fıkıh Abi  hayatından kana kana içmektir Müslümanım demek birinci basamaksa, Mümin olmak kurtuluşun, kurtuluş reçetesidir. Dünyda iki sınıf çarpışıyor. 1.İfsat,bozan sınıf ki Tahribatı her tarafa yayılmıştır. Bozmak kolaydır. Tamiri uzun vadelidir. İkinci sınıf ise, Islahtır insanları yönetenleri, kötülüklerden alıkoymak için Cihad şuuru ile geceyi gündüze katmaktır. Islah kolay değil, bedel ister, sabır silahını kuşanmayı ister, en önemlisi ilim, bilim ister. Sermayeye, dünyalıklara taraf değil, Hakka, Adalete taraf olmayı gerektirir. İnsanlık bir gemide bazı hoyratlar gemiyi deliyor. Çoğunluk seyrediyor, mani olmuyorsa hepsi batmaya mahkumdur. Müslümanın kıblesi bellidir. Yanlış kıblelerle, Ekonomi düzelmez, Siyaset, Dış politika Adalet, iç huzur, barış gerçek olarak tesis edilemez. İstikamet bellidir. Yanlış, kaygan rotadan vaz geçin. Vesselam...  
Ekleme Tarihi: 07 Ekim 2024 - Pazartesi

ROTASINI ŞAŞIRMIŞ TOPLUM

Toplumun temel taşı Ailedir. Batıl, batılılar, İslam beldelerinde aileyi parçalamışlar. Çalışmalarının semeresini de almışlar diyebiliriz. Bu tahribat bir plan ve proje dahilinde olmuştur.

İşbirlikçilerle eş güdümlü çalışarak, fonlanmış, aile yuvaları büyük bir darbe almıştır. Siyasetçiler aileyi güçlendirmek için sözde yasalar çıkarmaya çalışsın çabalasın, Tahribat yıllarca tamire muhtaç. Boşanmalar, kadın cinayetleri, dağılan yuvaların figanları arş-ı Alayı inletiyor. Müsebbipleri de çağdaşlık adına suç ortaklarıdır.

Dünyada olduğu gibi, ülkemiz dede geçim sıkıntısı, pahalılık haksız vergiler, zamlar toplum fertlerinin uykularını kaçırmış, umutsuzluk kabusu ile gün geçirmektedir Çıkış yolu, sömürgen Bankaların kredilerinde aranmış, mazlum halk teşvik edilmiştir.

Toplum fertlerinin çoğu kredi borcu, kart borçlarından icralık olmuş, moraller sıfırlanmıştır. Milyonlarca dar gelirli cüzi sosyal yardımlarla ayakta kala bilmiştir. Açıklanan enflasyon, ihracat rakamları karın doyurmamakta, itimat güvenler zedelenmiştir Bunlar yaşanırken, bizi idare edenler, idareye talip olanlar, israflı saltanatlarından vaz geçmemektedirler.

Yapılan masraflarla fabrikalar yapılır, istihdam sağlanır, açlara bir nebze lokma olur. Nedense dünyalık itibardan kimse feragat edeceklerine, bir birleriyle yarış halindeler. Tüketim maddelerinin zam hırsızı aranıyor bir türlü bulunamıyor.

A...buldum diyenler var kapitalizmin emici hortumları marketler. Marketleri; kurmaya teşvik edenler, destekleyenler, şişirenlerin hezeyanları samimiyetsizliktir. Besle kargayı oysun gözünü misali.. Üniversitelerin çok olması ile övünmek hamasi nutuklardır. Eğitim maddeci, ezbercidir. Üretim hormonludur. idealsizdir. Maneviyatsızdır.

Amelsiz yaşam tarzını ikamedir. Diplomalı işsizler ordusunu oluşturmadır. Hasılı kelam;  Bir toplumda adalet eşit paylaşım yok, yalan, iftira, rey uğruna iyi amelleri imha varsa O, toplum istikameti kayıp etmiş demektir. Fikir ayrılıkları bir toplumun zenginliğidir. Tahammülsüzlük, istibdat toplum fertlerini dinamitlemektir. Irkçılık bir toplum için yıkımdır. Çözüm ve çare Kuran, sünnet, Fıkıh Abi  hayatından kana kana içmektir Müslümanım demek birinci basamaksa, Mümin olmak kurtuluşun, kurtuluş reçetesidir. Dünyda iki sınıf çarpışıyor. 1.İfsat,bozan sınıf ki Tahribatı her tarafa yayılmıştır. Bozmak kolaydır. Tamiri uzun vadelidir. İkinci sınıf ise, Islahtır insanları yönetenleri, kötülüklerden alıkoymak için Cihad şuuru ile geceyi gündüze katmaktır. Islah kolay değil, bedel ister, sabır silahını kuşanmayı ister, en önemlisi ilim, bilim ister.

Sermayeye, dünyalıklara taraf değil, Hakka, Adalete taraf olmayı gerektirir. İnsanlık bir gemide bazı hoyratlar gemiyi deliyor. Çoğunluk seyrediyor, mani olmuyorsa hepsi batmaya mahkumdur. Müslümanın kıblesi bellidir. Yanlış kıblelerle, Ekonomi düzelmez, Siyaset, Dış politika Adalet, iç huzur, barış gerçek olarak tesis edilemez. İstikamet bellidir. Yanlış, kaygan rotadan vaz geçin.

Vesselam...

 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.