MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

KUMAR VE İÇKİ

Kumar, hayasızlık ve işki içen, o ortamı sağlayan ve o ortamda bulunanların iki cihandada yüzü gülmez ve hep kaybedenlerden olacaklar diye  Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (SAV) sözleri yani hadisleri bulunmaktadır. Peygamber efendimiz içki konusunda 10 kişi için lanet etmiştir. Buna göre içkiyi satan, İçkiyi taşıyan, İçkiyi içiren, İçki parasını yiyen, İçkiden para kazanan kişiler üzerine lanetini belirtmiştir. İçki içenin haya perdesi yırtılır Şeytan ona yoldaş olur her kötülüğe sevk eder ve iyiliklerden alıkoyar.  İçki içenin namazı 40 gün kabul edilmez kişi mümin ise içki içmez, zina yapmaz ve hırsızlık edemez bunları yapan İslam halkasını boynundan çıkarmış sayılır. Hz. Peygamber (SAV) kendi döneminde bir kumar çeşidi olarak oynanan tavla için şöyle buyurmuştur. “Hiç kimse elinin emeğiyle kazandığından daha hayırlı bir rızık asla yememiştir. Allah’ın peygamberi Dâvûd (as) da kendi elinin emeğini yerdi.” (Buhârî, Büyû’, 15) Biz de o peygamberin ümmetiysek kumar ve içkiye asla yaklaşmamalıyız. Kumar ve işkinin insana zarar verdiği kadar hiçbir şey zarar vermemiştir. Kumar oynayan ve içki içen kadın olsun erkek olsun ya eşinden boşanmıştır ya da huzursuz bir hayat sürdürmektedir. Kumar oynayan biri sabaha kadar kumhanelerde kumar oynuyor.  Sabah ya eve gider yada gitmez bir yerde kıvranıp uyur. Biliyor musunuz ?     Kumarhanelerde saat yoktur saatin kaç olduğunu bilmesinler diye, kumarhanelerin tüm pençeler renkli ve kalınt pertelerle örtülüdür aydınlık olmasın ve dünyayla irtibatları kesilsin. İçki makamın ikramıdır bu nedenle oyuncular içkiyi su gibi içerler sebebide sarhoş olup son kuruşuna kadar kumar oynasınlar. Kumar oynayanlar gece asla eve gitmezler karısı evde ne yapıyor ne ediyor bir sıkıntısı bir derdi var mıdır bir ihtiyacı var mıdır bilmez ve umrunda bile olmazlar. Kumar ve içki içenlerin evle bir ilgisi olmadığı için bunların gayrimeşru beraber olduğu kişiler vardır.  Yani içki kumarın yanında bir de en büyük günahlardan olan zina günahinada bulaşıyor. İçki kumar ve zina. ALLAH'ın ve ümmetin peygamberi lanet ettiği üç büyük günah ve haramlardandır. Bu üç şey insanın hem dünyası hem ahireti zindan eder. Bunlarla uğraşan kimse gözünde ne bir ışık yüzünde ne bir nur kalır. Bunlarla uğraşan kimse ne bir imanı ne bir merhameti ne bir sevgisi ne de bir namusu ne bir ailesi ne de bir evi vardır. İmanı merhameti sevgisi saygısı gururu ailesi evi ve  namusu olmayan biride insan deyilmez  O başka bir şeydir. ALLAH insanları çok güzel yaratmıştır ve çok özel duygularla donatılmıştır. Bu güzel duygular sevgi, saygı, merhamet hayya, namus, iffet, şefkat ve hoş görüdür. Bu güzel duygularla yaşarsan bu dünyada değerli olursun,çok güzel yaşarsın ve ahirette de kurtuluşlardan olursun. Aksine yaşarsan dünya senin için bir zindandır ve ahirette de kaybedenlerden olursun.
Ekleme Tarihi: 24 Eylül 2024 - Salı

KUMAR VE İÇKİ

Kumar, hayasızlık ve işki içen, o ortamı sağlayan ve o ortamda bulunanların iki cihandada yüzü gülmez ve hep kaybedenlerden olacaklar diye  Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (SAV)

sözleri yani hadisleri bulunmaktadır.

Peygamber efendimiz içki konusunda 10 kişi için lanet etmiştir. Buna göre içkiyi satan, İçkiyi taşıyan, İçkiyi içiren, İçki parasını yiyen, İçkiden para kazanan kişiler üzerine lanetini belirtmiştir.
İçki içenin haya perdesi yırtılır Şeytan ona yoldaş olur her kötülüğe sevk eder ve iyiliklerden alıkoyar.
 İçki içenin namazı 40 gün kabul edilmez kişi mümin ise içki içmez, zina yapmaz ve hırsızlık edemez bunları yapan İslam halkasını boynundan çıkarmış sayılır.

Hz. Peygamber (SAV) kendi döneminde bir kumar çeşidi olarak oynanan tavla için şöyle buyurmuştur.
“Hiç kimse elinin emeğiyle kazandığından daha hayırlı bir rızık asla yememiştir. Allah’ın peygamberi Dâvûd (as) da kendi elinin emeğini yerdi.” (Buhârî, Büyû’, 15)

Biz de o peygamberin ümmetiysek kumar ve içkiye asla yaklaşmamalıyız.

Kumar ve işkinin insana zarar verdiği kadar hiçbir şey zarar vermemiştir.

Kumar oynayan ve içki içen kadın olsun erkek olsun ya eşinden boşanmıştır ya da huzursuz bir hayat sürdürmektedir.

Kumar oynayan biri sabaha kadar kumhanelerde kumar oynuyor. 
Sabah ya eve gider yada gitmez bir yerde kıvranıp uyur.

Biliyor musunuz ?     Kumarhanelerde saat yoktur saatin kaç olduğunu bilmesinler diye, kumarhanelerin tüm pençeler renkli ve kalınt pertelerle örtülüdür aydınlık olmasın ve dünyayla irtibatları kesilsin.
İçki makamın ikramıdır bu nedenle oyuncular içkiyi su gibi içerler sebebide sarhoş olup son kuruşuna kadar kumar oynasınlar.

Kumar oynayanlar gece asla eve gitmezler karısı evde ne yapıyor ne ediyor bir sıkıntısı bir derdi var mıdır bir ihtiyacı var mıdır bilmez ve umrunda bile olmazlar.

Kumar ve içki içenlerin evle bir ilgisi olmadığı için bunların gayrimeşru beraber olduğu kişiler vardır. 

Yani içki kumarın yanında bir de en büyük günahlardan olan zina günahinada bulaşıyor.

İçki kumar ve zina.
ALLAH'ın ve ümmetin peygamberi lanet ettiği üç büyük günah ve haramlardandır.

Bu üç şey insanın hem dünyası hem ahireti zindan eder.

Bunlarla uğraşan kimse gözünde ne bir ışık yüzünde ne bir nur kalır.

Bunlarla uğraşan kimse ne bir imanı ne bir merhameti ne bir sevgisi ne de bir namusu ne bir ailesi ne de bir evi vardır.

İmanı merhameti sevgisi saygısı gururu ailesi evi ve  namusu olmayan biride insan deyilmez 
O başka bir şeydir.

ALLAH insanları çok güzel yaratmıştır ve çok özel duygularla donatılmıştır.

Bu güzel duygular sevgi, saygı, merhamet hayya, namus, iffet, şefkat ve hoş görüdür.

Bu güzel duygularla yaşarsan bu dünyada değerli olursun,çok güzel yaşarsın ve ahirette de kurtuluşlardan olursun.

Aksine yaşarsan dünya senin için bir zindandır ve ahirette de kaybedenlerden olursun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.