MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

BU NE ÇELİŞKİ SAYIN BİDEN

133 devlet başkanının katıldığı BM Genel Kurulu'nda  ABD. Başkanı Biden konuştu... Bu ne çelişki bir konuşma sayın Biden İsrail ve Filistin savaşı Filistin tarafından gelen saldırıya İsrail'in karşılık vermesiyle başladı. İsrail kendini savunuyor dedi. Savaşı istemiyoruz tek temennimiz savaşın bitmesi ve İsrail'in güvenliği ve Filistin'in devlet olarak tanımıdır. İsrail'in kendini savunma hakkı vardır. Ama bir ateşkes önerisi sundum savaşı bitirme zamanı dedim. Bu ne yaman bir çelişki Biden. Sen  31 mayıs'tada ateşkes önerini sunmuştun ne oldu? Arada  4 ay geçti hala ateşkes  olmadı. İngiltere'den doğup ve en büyük desteği ABD. verdiği terör devleti İsrail çocuk kadın yaşlı demeden Filistin'i katletmeye devam ediyor. Hangi ateşkesmeden bahsediyorsun. ABD'nin silah mühimat her türlü desteği verdiği kana doymayan  İsrail 41 bin  Filistinliyi öldürdü ve öldürmeye de devam ediyor. Sen bize ne anlatıyorsun duvara selam veren Sayın Biden bizimle dalga mı geçiyorsun? Filistin'de ölüm sayısı bu rakam değildir daha çoktur. Sağlık kurumlarının yok olması, su, gıda ve barınak yetersizliği, güvenli yaşam alanlarının bulunmaması gibi nedenlerle dolaylı ölüm sayılarının doğrudan ölümlere göre 3 ila 15 kat daha yüksek olduğu bilgiler arasında. Gazze'deki binaların yüzde 35'inin yıkıldığı ve hala enkaz altında olan cenaze sayısının 10 binden fazla olduğu söyleniyor. Bu da demek oluyor ki Filistin'de  ölüm sayısı korkunç boyuttadır. Filistin'de durum bu... Ama dünyanın Fitnesi olan ABD lideri Biden dün BM kurulunda dünyayla dalga geçer gibi konuşmalar yaptı. Yaptı ama cevabını da aldı hem de sert bir şekilde. Cevabı kimden aldı? Bidenden sonra kürsüye  çıkan dünya lideri Türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı. Cumhurbaşkanımız yine dünya beşten büyüktür diye sözüne başladı. İsrail'in zalimliğinden barbarlığından bahsetti. İsrail'in çocuk çoluk demeden acımasızca Filistinlilerin nasıl katlettiklerinden bahsetti. ABD'nin İsrail'e silah mühimat nasıl verdiğini ve o silahlarla Filistinli çocuklarını nasıl öldürdüklerini anlattı. Savaş suçu olan ibadethaneleri hastaneleri okulları nasıl bombaladıklarını anlattı. Son yıllarda Birleşmiş Milletler kuruluş misyonunu ifa etmekte yetersiz kalıyor giderek işleviz hantal hal ve atıl bir yapıya dönüşüyor dedi. Uluslararası barış ve güvenliğin imtiyazı beş ülkenin keyfine bırakılmayacak kadar önemli olduğunu söyledi. İsrail'in saldırıları sonucunda Gazze dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığı haline gelmiştir diye tüm dünyaya ABD destekli İsrail'in zalimliğini anlattı. Güçlü lider güçlü Türkiye. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğ yine  BM Genel Kurulu’nda  mazlumun yanında oldu. Yaptığı Konuşmada yine hakkı savundu yine hakkın,haklının,mazlum ve mağdurun samimi,cesur,hür ve gür sesi oldu. Biden'in çelişki konuşmalarını infilak etti ve Türkiye'nin gücünü dünyaya bir kes daha  gösterdi.
Ekleme Tarihi: 25 Eylül 2024 - Çarşamba

BU NE ÇELİŞKİ SAYIN BİDEN

133 devlet başkanının katıldığı BM Genel Kurulu'nda  ABD. Başkanı Biden konuştu...

Bu ne çelişki bir konuşma sayın Biden

İsrail ve Filistin savaşı Filistin tarafından gelen saldırıya İsrail'in karşılık vermesiyle başladı.

İsrail kendini savunuyor dedi.

Savaşı istemiyoruz tek temennimiz savaşın bitmesi ve İsrail'in güvenliği ve Filistin'in devlet olarak tanımıdır.

İsrail'in kendini savunma hakkı vardır.
Ama bir ateşkes önerisi sundum savaşı bitirme zamanı dedim.

Bu ne yaman bir çelişki Biden.

Sen  31 mayıs'tada ateşkes önerini sunmuştun ne oldu?
Arada  4 ay geçti hala ateşkes  olmadı.

İngiltere'den doğup ve en büyük desteği ABD. verdiği terör devleti İsrail çocuk kadın yaşlı demeden Filistin'i katletmeye devam ediyor.

Hangi ateşkesmeden bahsediyorsun.

ABD'nin silah mühimat her türlü desteği verdiği kana doymayan  İsrail 41 bin  Filistinliyi öldürdü ve öldürmeye de devam ediyor.

Sen bize ne anlatıyorsun duvara selam veren Sayın Biden bizimle dalga mı geçiyorsun?

Filistin'de ölüm sayısı bu rakam değildir daha çoktur.

Sağlık kurumlarının yok olması, su, gıda ve barınak yetersizliği, güvenli yaşam alanlarının bulunmaması gibi nedenlerle dolaylı ölüm sayılarının doğrudan ölümlere göre 3 ila 15 kat daha yüksek olduğu bilgiler arasında.

Gazze'deki binaların yüzde 35'inin yıkıldığı ve hala enkaz altında olan cenaze sayısının 10 binden fazla olduğu söyleniyor.

Bu da demek oluyor ki Filistin'de  ölüm sayısı korkunç boyuttadır.

Filistin'de durum bu...

Ama dünyanın Fitnesi olan ABD lideri Biden dün BM kurulunda dünyayla dalga geçer gibi konuşmalar yaptı.

Yaptı ama cevabını da aldı hem de sert bir şekilde.

Cevabı kimden aldı?

Bidenden sonra kürsüye  çıkan dünya lideri Türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.


Cumhurbaşkanımız yine dünya beşten büyüktür diye sözüne başladı.

İsrail'in zalimliğinden barbarlığından bahsetti.
İsrail'in çocuk çoluk demeden acımasızca Filistinlilerin nasıl katlettiklerinden bahsetti.

ABD'nin İsrail'e silah mühimat nasıl verdiğini ve o silahlarla Filistinli çocuklarını nasıl öldürdüklerini anlattı.

Savaş suçu olan ibadethaneleri hastaneleri okulları nasıl bombaladıklarını anlattı.

Son yıllarda Birleşmiş Milletler kuruluş misyonunu ifa etmekte yetersiz kalıyor giderek işleviz hantal hal ve atıl bir yapıya dönüşüyor dedi.

Uluslararası barış ve güvenliğin imtiyazı beş ülkenin keyfine bırakılmayacak kadar önemli olduğunu söyledi.

İsrail'in saldırıları sonucunda Gazze dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığı haline gelmiştir diye tüm dünyaya ABD destekli İsrail'in zalimliğini anlattı.

Güçlü lider güçlü Türkiye.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğ yine  BM Genel Kurulu’nda  mazlumun yanında oldu.
Yaptığı Konuşmada yine hakkı savundu yine
hakkın,haklının,mazlum ve mağdurun samimi,cesur,hür ve gür sesi oldu.

Biden'in çelişki konuşmalarını infilak etti ve Türkiye'nin gücünü dünyaya bir kes daha  gösterdi.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.