MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

TRAFİK CANAVARI

İşlek bir yol var, birde hayatında ilk defa direksiyonla buluşan direksiyon eğitimi alan bir şoför adayı var.  Ben bunun ismini trafik canavarı koydum. Ne dersiniz? doğru mu.   Doğru değildir diyorsanız bunun ikinci isminide siz koyabilirsiniz. Söz konusu olan yol Şanlıurfa Akçakale'den gelen çevre yolundan Viranşehir - Mardin yoluna bağlanıyor. Bu nedenle oldukca trafiği yoğundur. Bu yoğun olan yolda ehliyet almak isteyen şoför adaylarına Sürücü kursları direksiyon eğitimi vermektedirler. Şoför adayları direksiyonla ilk defa tanışıyorlar ve o işlek yolda direksiyonun başına geçiyorlar, Tabii ki yanında sürücü kursları'nın eğitimcileri vardır fakat direksiyonda ilk defa direksiyonla buluşan bir şoför adayı var. Bu işlek yolda nasıl bir tehlike erz ettiğini görmelisiniz. Aniden yola çıkanlar oluyor. kendilerinin ve başkalarının hayatını tehlikeye atıyorlar. Kazaya sebebiyet veriyorlar. Park yaparken dakikaları buluyor, Seyir halinde düşük bir vitesle gitmeleri trafiğinin akışını da engelliyorlar. Yanlarından geçince derin bir nefes alıyorsun çünkü her an sana çarpabilir korkusu ile. Yadırgamıyorum çünkü direksiyonla ilk defa buluşuyorlar hata yapmaları doğaldır fakat bu hatayı trafiğin yoğun olduğu yerlerde değil  musait, uygun ve sakin bir yerde yapılması daha doğru olmazmiydi? Sürücü kursların orada direksiyon dersleri vermeleri tamamen yanlıştır.  Ben bu konuyu bir gazeteci olarak daha önce dile getirmiştim fakat herhangi bir çalışma yapılmadı ve yıllardır bu sorun böyle devam ediyor. Dün orada geçtim kimileri yolda durmuş, kimileri kalkış için mücadele ediyor, kimileri park için bir ileri bir geri geliyor, kimileri düşük vitesle seyir halinde, tabii ki yolun sağında ve solunda bir insan kalabalığı da orada mevcut. Yolun karşısına  gidip gelmeleri buda ayrı bir tehlike. Şanlıurfa Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı Mehmet Yıldız Ve Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı İmam Bakır Alkan... Bu ciddi olan sorundan haberdarlarmı? Şayet değillerse biz de burada bir kez daha iletiyoruz. Bunu unutmayalım Bazı sorunlar acildir, bazı sorunlar da değildir zamanla hal olabilir. Fakat bu söz konusu olan sorun acildir, bu nedenle trafiği tehlikeye koyan, trafiğin akışını engelleyen ve kazalara sebebiyet veren sürücü kursların direksiyon eğitim yeri şehir dışına daha uygun ve sakin  bir yere  götürülmeli. Burada yetkili makamlarını selamlıyorum. Trafik canavarı diye söylediğimiz bu ciddi ve acil sorunu görmelerini ve acil bir şekilde halletmelerini istiyoruz.
Ekleme Tarihi: 01 Mayıs 2024 - Çarşamba

TRAFİK CANAVARI

İşlek bir yol var, birde hayatında ilk defa direksiyonla buluşan direksiyon eğitimi alan bir şoför adayı var. 

Ben bunun ismini trafik canavarı koydum.

Ne dersiniz? doğru mu.   Doğru değildir diyorsanız bunun ikinci isminide siz koyabilirsiniz.

Söz konusu olan yol Şanlıurfa Akçakale'den gelen çevre yolundan Viranşehir - Mardin yoluna bağlanıyor.

Bu nedenle oldukca trafiği yoğundur.

Bu yoğun olan yolda ehliyet almak isteyen şoför adaylarına Sürücü kursları direksiyon eğitimi vermektedirler.

Şoför adayları direksiyonla ilk defa tanışıyorlar ve o işlek yolda direksiyonun başına geçiyorlar, Tabii ki yanında sürücü kursları'nın eğitimcileri vardır fakat direksiyonda ilk defa direksiyonla buluşan bir şoför adayı var.

Bu işlek yolda nasıl bir tehlike erz ettiğini görmelisiniz.

Aniden yola çıkanlar oluyor.

kendilerinin ve başkalarının hayatını tehlikeye atıyorlar.

Kazaya sebebiyet veriyorlar.

Park yaparken dakikaları buluyor,
Seyir halinde düşük bir vitesle gitmeleri trafiğinin akışını da engelliyorlar.

Yanlarından geçince derin bir nefes alıyorsun çünkü her an sana çarpabilir korkusu ile.

Yadırgamıyorum çünkü direksiyonla ilk defa buluşuyorlar hata yapmaları doğaldır fakat bu hatayı trafiğin yoğun olduğu yerlerde değil  musait, uygun ve sakin bir yerde yapılması daha doğru olmazmiydi?

Sürücü kursların orada direksiyon dersleri vermeleri tamamen yanlıştır. 

Ben bu konuyu bir gazeteci olarak daha önce dile getirmiştim fakat herhangi bir çalışma yapılmadı ve yıllardır bu sorun böyle devam ediyor.

Dün orada geçtim kimileri yolda durmuş, kimileri kalkış için mücadele ediyor, kimileri park için bir ileri bir geri geliyor, kimileri düşük vitesle seyir halinde, tabii ki yolun sağında ve solunda bir insan kalabalığı da orada mevcut.

Yolun karşısına  gidip gelmeleri buda ayrı bir tehlike.

Şanlıurfa Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı Mehmet Yıldız Ve Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı İmam Bakır Alkan... Bu ciddi olan sorundan haberdarlarmı?

Şayet değillerse biz de burada bir kez daha iletiyoruz.

Bunu unutmayalım Bazı sorunlar acildir, bazı sorunlar da değildir zamanla hal olabilir.

Fakat bu söz konusu olan sorun acildir, bu nedenle trafiği tehlikeye koyan, trafiğin akışını engelleyen ve kazalara sebebiyet veren sürücü kursların direksiyon eğitim yeri şehir dışına daha uygun ve sakin  bir yere  götürülmeli.

Burada yetkili makamlarını selamlıyorum.

Trafik canavarı diye söylediğimiz bu ciddi ve acil sorunu görmelerini ve acil bir şekilde halletmelerini istiyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.